Ždrijeb EP-a

Pobjeda je nužna da u skupini izbjegnemo najjače reprezentacije

'Dutch Dirk Kuyt (L) duels with Johan Djourou from Switzerland during their Euor 2012 friendly football match at the Amsterdam Arena, on November 11, 2011.     AFP PHOTO/ ANP/ ROBERT VOS    ***NETHERL
'ROBERT VOS'
Autori: Slavica Vuković, Karlo Ledinski, Ante Buškulić
12.11.2011.
u 19:43

Ako i u uzvratu svladamo Turke, na EP-u ćemo u skupini izbjeći Njemačku, Englesku i Italiju. U slučaju poraza ili remija s Turskom u utorak u Maksimiru, bit ćemo u trećem jakosnom šeširu.

Kada završi uzvratna utakmica u Zagrebu, vodstvo reprezentacije i igrači moći će početi razmišljati i o potencijalnim suparnicima u skupinama na Euru u Poljskoj i Ukrajini.

Rusi priželjkuju kiks Hrvatske

Prilikom određivanja jakosnih skupina u obzir će se uzimati rezultati u kvalifikacijama i na Euru 2008. godine, učinak u cijelom ciklusu SP-a u Južnoafričkoj Republici, te rezultati proteklih kvalifikacije za Euro.

Sigurno je da će u prvom šeširu nositelji biti domaćini Ukrajina i Poljska, te Španjolska i Nizozemska. No, ustvari, najjača je druga jakosna skupina. U tom šeširu bit će sigurno Njemačka, Italija i Engleska, a po trenutačnom stanju četvrta je Rusija. Tako će i ostati ako Hrvatska izgubi ili remizira s Turcima u utorak. Ako pak pobijedimo, to će mjesto zauzeti Hrvatska, te tako izbjeći Njemačku, Italiju i Englesku u skupini EP-a! Bit će mnogo kombinacija i želja, no u slučaju pobjede protiv Turske, idealan ždrijeb za Euro bila bi skupina s Poljskom, Danskom i Češkom.

Najteža bi pak bila kombinacija sa Španjolskom, Rusijom i Portugalom.

Raketom ozlijedio gosta

Ako pak izgubimo od Turske, mogli bismo u "skupinu smrti", zajedno sa Španjolskom, Njemačkom i Portugalom. Najlakša skupina za Hrvatsku iz trećeg šešira bila bi Poljska, Rusija i Češka.

Pobjeda Hrvatske ipak nije mogla proći bez repova. Splitska policija privela je jednog muškarca zbog sumnje da je za vrijeme utakmice između Hrvatske i Turske, nakon trećeg gola kockastih (Ćorluka u 52. minuti), ispred caffe bara Laverna u Splitu ispalio raketu koja je lakše ozlijedila Tonča B. (29), gosta kafića MB. Raketa ga je udarila u leđa i zadala mu opekotine koje su u Kliničkoj bolnici Split okarakterizirane kao lakše. Pušten je na kućnu njegu.

Komentara 18

OB
-obrisani-
19:50 12.11.2011.

Eeeeeeh sto su ti piskarala......vec pripremaju razanj a zec jos u sumi

OB
-obrisani-
19:50 12.11.2011.

Nama najvise odgovaraju jaci prtivnici ,a ne oni koji se drze za jake a zabiju se samo u bunker... Onakvom igrom ili priblizno istom kao sinoc mozemo se sa svima nositi...

SA
Sargovac
14:38 13.11.2011.

Da li se Portugal plasirao???????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije