ULOG JE VELIK

Mladi vatreni danas igraju ključnu utakmicu u kvalifikacijama za Euro, evo gdje je možete pogledati

storyeditor/2024-09-09/PXL_050924_120139640.jpg
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/4
10.09.2024.
u 08:00

Naš prioritet je razviti nove igrače za A reprezentaciju. Uvijek sam se s izbornikom Dalićem radovao igračima koji su dolazili, sad su to bili Baturina, Luka i Petar Sučić, vidjeli smo prvi put i Igora Matanovića, koji je oduševio javnost - rekao je Ivica Olić

Mladu hrvatsku nogometnu reprezentaciju za igrače do 21 godine, danas (19 sati) u Karlovcu očekuje kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo protiv vršnjaka iz Portugala.

– U odnosu na A reprezentaciju imali smo dva dana više za pripremu utakmice. To nam puno znači u ovoj fazi kako bismo se bolje upoznali s momčadi i kako bi ona kroz trening bolje shvatila naše zahtjeve i očekivanja – počeo je Ivica Olić, izbornik naše mlade vrste.

Možemo li očekivati pozitivan ishod protiv Portugalaca?

– Vjerujem u to. Nadu mi pogotovo daje trening koji smo odradili u nedjelju, vjerujem da su igrači počeli usvajati naše zahtjeve i pristup koji želimo. Putokaz nam može biti utakmica Grčke i Portugala.

Pričao je Olić o dojmovima s početka svog izborničkog mandata.

– Naš prioritet je razviti nove igrače za A reprezentaciju. Uvijek sam se s izbornikom Dalićem radovao igračima koji su dolazili, sad su to bili Baturina, Luka i Petar Sučić, vidjeli smo prvi put i Igora Matanovića, koji je oduševio javnost.

FOTO Ovdje živi hrvatska elita: U nestvarnom luksuzu u centru Zagreba uživaju Dalić, Kramarić, Petir...

storyeditor/2024-09-09/PXL_050924_120139640.jpg
1/22

Što nam Igor Matanović donosi u A reprezentaciju?

– Igora sam imao priliku dosta dugo pratiti. Treba se vratiti na njegovu prošlu sezonu gdje je zabio deset pogodaka. Sada je u Bundesligi, a na početku sezone nije imao status prvotimca, ulazio je i izlazio iz prve postave, pa se svojim igrama izborio za mjesto. Eintracht je prepoznao njegovu kvalitetu i vratio ga s posudbe, oni vjeruju u njega, radi se o odličnom klubu, a vjerujem da će Igor tamo pokazati sav svoj talent i kako je Hrvatska dobila jako kvalitetnog napadača.

Zlatko Dalić kazao je da ulazimo u novo doba u kojem nećemo smjeti ispustiti nijedan talent. Osjećate li pritisak s te strane?

– Dalić je uoči utakmica s Portugalom i Poljskom bio malo oprezniji. Ali sada sam siguran kako mu je narastao optimizam. Shvaćamo da je završila jedna era, no sada se moramo prilagoditi na nešto novo. Siguran sam da je Dalić zadovoljan unatoč porazu od Portugala. Zna kako ta reprezentacija i dalje ima vatre, bila je to apsolutna dominacija od 90 minuta protiv Poljske, od prve minute bilo je jasno tko će pobijediti.

Utakmicu u izravnom televizijskom prijenosu možete pogledati na programu MAXSport 1.

Standings provided by Sofascore

Komentara 1

BP
Besposlen pop
08:15 10.09.2024.

Uz ovakvog, stručnog i iskusnog, izbornika ne možemo se nadati ničemu pozitivnom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije