Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJE U MAKSIMIRU

Pobjedom Reala Dinamo je dobio nevjerojatnu vijest za Europu i zaradio silne milijune!

Nogometaši Dinama slave osvajanje SuperSport HNL
Marko Lukunic/PIXSELL
01.06.2024.
u 22:57

Nije ovaj rezultat utjecao samo na financije Dinama. Da je kojim slučajem slavila Borussia, plavi bi s pripremama za iduću sezonu krenuli već 16. lipnja, a ovako će ipak krenuti 1. srpnja

Real Madrid je osvojio svoj jubilarni 15. naslov pobjednika Lige prvaka slavljem u finalu protiv Borussije Dortmund, a uz navijače Reala ovu pobjedu slave i navijači Dinama. Ne samo navijači, nego i svi djelatnici kluba.

Budući da su Madriđani osvojili prestižni europski trofej, Bundesliga neće dobiti još jednog predstavnika u Ligi prvaka, što znači da Eintracht iz Frankfurta neće zauzeti Dinamovo mjesto u posljednjem, četvrtom pretkolu Lige prvaka koje mu po novim pravilima pripada zbog koeficijenta.

Da je Borussia slavila, Dinamo bi u novu sezonu morao krenuti iz drugog pretkola Lige prvaka, a ovako kreće iz posljednjeg, četvrtog pretkola. To znači da Dinamo ove sezone već ima zagarantiranu europsku jesen, jer čak i da ispadne u tom četvrtom pretkolu Lige prvaka, ima zagarantiran barem plasman u Europsku ligu.

Zanimljivo je i da će Dinamo u nadolazećoj sezoni sigurno prezimiti u Europi, budući da glavne faze Lige prvaka i Europske lige u novoj sezoni traju do siječnja iduće godine, a ne do prosinca tekuće godine kako je dosad bio slučaj!

GALERIJA Dinamo izložio sve trofeje osvojene ove sezone

Nogometaši Dinama slave osvajanje SuperSport HNL
1/9

Ogroman to nosi značaj za Dinamove financije, budući da bi čak i tim najlošijim ishodom, ulaskom u Europsku ligu, zaradio između 13 i 15 milijuna eura. Dinamo će sigurno dobiti 4.29 milijuna eura za nastup u play-offu Lige prvaka te minimalno 4.31 milijun eura kao "početni bonus" za ulazak u Europsku ligu. Na tih 8,6 milijuna eura Dinamo bi zaradio još između 4.5 i 6.5 milijuna eura na osnovu prosječnog renkinga, desetogodišnjeg koeficijenta i udjela iz marketinškog bazena Uefe.

VEZANI ČLANCI:

Ako, pak, Dinamo uspije proći to četvrto pretkolo Lige prvaka, u najprestižnijem europskom natjecanju čekali bi plave još znatno veći bonusi. Uz spomenutih 4,29 milijuna eura za play-off (odnosno četvrto pretkolo) Dinamo bi dobio 18,6 milijuna eura za plasman u Ligu prvaka, te između osam i deset milijuna eura zbog rekinga, koeficijenta i udjela iz marketinškog bazena. Dakle ukupno između 31 i 33 milijuna eura.

Uz sve to, ako se Dinamo plasira u Europsku ligu, za svaki osvojeni bod zaradio bi 150 tisuća eura, a svaki bolji plasman od zadnjeg 36. mjesta 75 tisuća eura. Direktni prolazak u osminu finala (plasman od prvog do osmog mjesta) donio bi mu dodatnih 1.75 milijuna eura, a ulazak u šesnaestinu finala i nokaut play-off rundu (plasman od 9. do 24. mjesta) donio bi mu 300 tisuća eura. Podsjetimo, i Europska liga i Liga prvaka od iduće sezone djeluju kao jedna ljestvica s 36 klubova. U Ligi prvaka bi i te premije bile znatno veće. Za svaki osvojeni bod Dinamo bi zaradio 700 tisuća eura, a za svaki bolji plasman od 36. mjesta 275 tisuća eura.

A na koga Dinamo može ići u tom spomenutom četvrtom prektolu Lige prvaka? Potencijalni protivnici Dinama su Qarabag, Young Boys, Galatasaray, Slovan Bratislava i Bodo/Glimt.

Isto tako, ova pobjeda Real Madrida utjecala je i na Dinamov početak priprema za sljedeću sezonu. Da je kojim slučajem Borussia slavila, a Dinamo morao krenuti europski put od drugog pretkola Lige prvaka, plavi bi s pripremama krenuli već 16. lipnja, a ovako će te pripreme početi 1. srpnja.

Komentara 18

FR
freeshooter
23:28 01.06.2024.

...moram ponoviti, ovo su sjajne vijesti za Dinamo i naš nogomet... to je dugi put koji smo prevalili u bildanju svog koeficijenta, a isto će biti i od najvećeg krucijalnog značaja za daljni razvoj i uspjehe Dinama... a ustvari sve kako je netko to unaprijed vidio u svojim vizijama, i postavio kao nužni cilj Dinama prije reforme LP, rekao bih njenog ekskluzivnog zatvaranja... i sada smo na pragu tog raja, ulaska u društvo velikih top 30, koraka da direktno budemo među najvećim... treba se svima zahvaliti, onome tko je godinama strpljivo gradio ovakav veliki Dinamo, svima koji su ostavili dio sebe za ovaj uspjeh, a najbolje nam tek slijedi... vooolim te Dinamooo... idemo dalje samo jako... ale, ale dinamo ale...

SA
Samobor
00:20 02.06.2024.

Hajduk i susitelji mocvare na aparatima.

ZA
!zagreb!
07:57 02.06.2024.

Dinamu je ovo prilika života. 10 utakmica lige prvaka, puno novaca, bez ikakvoga pritiska od prolaza dalje, puno iskustva, neki bodovi će se osvojiti. Jedna mirna godina sa velikom zaradom. Ako bude samo od uefe 40 mil eura domaće prvenstvo sigurno još 5 godina osvaja prelagano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije