Donosi Max!

Poruka iz Broda: Mandžukiću, požuri na Santiago Bernabeu

mario mandžukić
Reuters (Ilustracija)
04.04.2014.
u 21:43

– U ovom trenutku na svijetu ne postoji igrač koji je toliko koristan za Bayernovu igru kao Mandžukić. Bavarci uz Lewandowskog moraju imati još jednog podjednako kvalitetnog napadača

Iako su udicu na Marija Mandžukića bacili i drugi velikani poput Juventusa, Chelseaja ili Manchester Uniteda, Brođani su uvjereni kako kraljevski klub po stilu igre najbolje odgovara hrvatskom napadaču. Ne odbacuju, međutim, ni opciju ostanka u Bayernu, gdje će, po njihovu mišljenju, Mario i dalje imati mjesta, bez obzira na dolazak Lewandowskog.

– Najbolje bi mu bilo u Realu. Španjolska liga je lakša od, primjerice, talijanske, gdje je sve podređeno obrani i gdje će ga najprije netko ozlijediti. Osim toga, čuo sam i da mu Real nudi najbolje financijske uvjete – kaže Ruhek.

Omiljeni Mandžin trener iz dječačkih dana u Marsoniji uvjeren je da bi Ancelotti, kojeg smatra jednim od najvećih svjetskih stručnjaka, ukazao povjerenje Super Mariju. Istina je da Madriđani imaju strašnu momčad, ali konkurenciju je Mandžo ionako uvijek doživljavao samo kao dodatni poticaj. S Modrićem se, kaže, već zna, a uz Ronalda i Balea imao bi toliko lopti da bi zabijao više golova nego u Bundesligi.

Ostanak u Bayernu, po Ruheku, ne bi bio dobro rješenje, jer je očito da Mario i Guardiola nisu na istoj valnoj duljini. To se, dodaje, najbolje vidjelo na utakmici s Bayerom iz Leverkusena, kada je Pep, umjesto da se veseli, ljutito reagirao na Mandžin pogodak glavom, a ni Lewandowskog sigurno ne dovode zato da bi sjedio na klupi.

– Bojim se da bi ostankom u Bayernu Mandžo imao malu minutažu, kao sada Pizarro. Pitanje je što bi bilo i sada da Lahm i ostali igrači nisu skočili kada se vidjelo da Guardiola želi forsirati Götzea u špici. Pep me strašno razočarao svojom taktikom, toliko guši igru da ponekad zaspim dok gledam utakmicu – ističe Ruhek.

Lewandowski mu nije prijetnja

Jedini trener koji je Mandžukića vodio u seniorima Marsonije Josip Markovinović uvjeren je da će Mario, kamo god da ode, nastaviti s odličnim igrama iz Bayerna. I igranje u nekom od engleskih velikana predstavljalo bi, kaže, dodatni iskorak u njegovoj karijeri, ali Real je ipak Real. Najljepše bi, kaže, bilo kada bi otišao u Madrid i onda s kraljevskim klubom osvojio Ligu prvaka. Tada bi se uistinu mogao pohvaliti možda i najvećom karijerom od svih hrvatskih nogometaša.

– Mandžino igranje u tandemu s Modrićem mnogo bi značilo i za hrvatsku reprezentaciju. A u vrhunskom klubu u kojem će imati puno lopti i ubačaja njegova će kvaliteta najviše doći do izražaja – drži Markovinović.

Za razliku od Ruheka, Markovinović ni ostanak u Münchenu ne smatra lošom opcijom. Istina je, kaže, da Mandžu u posljednje vrijeme sele na sve strane, jer igra dobro i svi ga žele, ali nešto će se pitati i ljude u Bayernu. A brodski trener uvjeren je kako oni ne bi imali ništa protiv Mandžina ostanka. Ipak se radi o najboljem klupskom strijelcu. Dovođenje Lewandowskog ne doživljava kao neku veliku prijetnju u tom smislu, jer i Gomez je bio daleko ispred u vrijeme kada je Mandžo dolazio u München.

Priču o lošem odnosu s trenerom Markovinović smatra prenapuhanom jer sigurno ne bi igrao da ga Guardiola ne simpatizira.

Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL

– Ne postoji trener na svijetu koji ne voli igrača koji zabija golove i donosi mu pobjede. Njihov je odnos na početku bio malo zategnut, ali vjerujem da je sada sve izglađeno. Pep i bez Mandže ima dovoljan fond igrača i mogao bi ga ostaviti na klupi da to želi – govori Markovinović.

U sličnom tonu govori i Miroslav Buljan, koji smatra kako bi ostanak u Bayernu bio barem podjednako dobra opcija kao i odlazak. Štoviše, on je uvjeren da Mario ovog ljeta neće promijeniti klupske boje. Lewandowski, po njemu, nije tako kompletan igrač kao Mandžukić, osobito kada je riječ o igri glavom, a upravo je to segment u kojemu se on najbolje nadopunjuje s Riberyjem i Robbenom.

Za odnos s Guardiolom kaže kako Mandžukić nije ni časna sestra ni curica te kako ne mogu svi igrači biti 100 posto poslušni. Međutim, poneku šalu na treningu on obilato nadoknadi na utakmici, na kojoj uvijek daje cijeloga sebe.

Mandžo je, kaže, najpotrebniji Bayernu i u klubu su toga svjesni.

– U ovom trenutku na svijetu ne postoji igrač koji je toliko koristan za Bayernovu igru kao Mandžukić. Bavarci uz Lewandowskog moraju imati još jednog podjednako kvalitetnog napadača, jer ako Mario ode ili se, ne daj, Bože, ozlijedi, oni više ne bi bili tako uvjerljivi i dominantni – siguran je Buljan.

Ne bi mu bilo lako u Madridu

Ako bi se Mario i Bayern ipak razišli, Buljan također prednost daje Realu, ali za razliku od nekih drugih stručnjaka, upozorava i na moguće loše strane odlaska na Pirenejski poluotok. Po njemu, Mandžo u Realu neće imati takve mogućnosti za pokazivanje realizatorskih sposobnosti kao u Bayernu. Naime, Robben i Ribery su za njega u smislu suradnje puno bolje rješenje nego što bi to bili Bale i Ronaldo, osobito Ronaldo koji također voli ulaziti u sredinu i zabijati golove, pa bi se moglo dogoditi da jedan drugoga “guše” u igri.

– Ronaldo nije ono što je Ribery. On nije asistent, nego prije svega strijelac. Mandži trebaju asistenti da pokaže svoje kvalitete, a u Münchenu ih ima u Robbenu i Riberyju, koji nisu gladni golova poput Cristiana – upozorava Buljan.

>>Planet Real zove Mandžukića i slaže cro-tandem

Komentara 1

ST
staro topoljanin
08:03 05.04.2014.

samo ti ruhek suti,mojega manuela si tada drzao na klupi radi spora sa tvojim ocem zbog bibera koji mi je mljeo. uzeo sam sina i prebacio u zelju i tamo je bio standarni i jedan od najboljih igraca,cak je bioo pozvan uporec na pripreme sa kadetima hrv.repke,ali se na turniru u osijeku povrijedio i morao je propustiti repku. zato ti sada kazem da si bio jedan obicans....a,od trenera u marsoniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije