Zvjezdan Cvetković Igrao namješteni susret

"Posumnjao sam kad smo poveli 3:0 u Vojvodini"

'sport.......zagreb.......02.04.2005  dinamo - medjimurje , zvjezdan cvetkovic  foto: IGOR KRALJ sport.......zagreb.......02.04.2005  dinamo - medjimurje , zvjezdan cvetkovic  foto: IGOR KRALJ'
'igor kralj'
23.11.2009.
u 08:20

Posljednje kolo prvenstva bivše države u sezoni 1985./'86. bilo je totalna namještaljka. Iako su se susreti igrali istovremeno, golovi su padali kao na tekućoj traci.

Svi kojima je bilo potrebno puno golova da bi uhvatili što bolje mjesto na tablici nisu imali problema s postizanjem visokih pobjeda. Crvena Zvezda, Partizan, Dinamo, samo su trpali. Tako su plavi sa 7:0 pobijedili Vojvodinu u Novom Sadu, ali to im nije pomoglo jer su konkurenti slavili još uvjerljivije.

Bilo je ružno

– Sjećam se te utakmice, kako se ne bih sjećao kad sam igrao. Iako, detalji mi baš nisu ostali u pamćenju – kaže Zvjezdan Cvetković, tadašnji igrač Dinama.

Kako je bilo igrati takvu namještenu utakmicu, zar su se Vojvođani izmicali?

– Zapravo, nisam ni znao što je. Tek negdje na 3:0 za nas postalo mi je jasno da se događa nešto čudno, da nešto "ne štima". U svakom slučaju sve je to bilo ružno. Sportaš sam i uvijek sam želio pobijediti. Pa i kad mi je brat Boro otišao u Zvezdu, tih 90 minuta nismo bili braća, i njega sam želio pobijediti – priča Zvjezdan.

Nakon tog kola namještaljki prvenstvo je završilo na sudu. No nogometni je savez za sljedeću sezonu odrapio kazne, svi klubovi čiji su rezultati tada bili sumnjivi krenuli su u novo prvenstvo s minusom od šest bodova. Osim u toj sezoni 1985./'86. Cvetković se nije sreo s namještaljkama.

Sumnjiče i Ligu prvaka

– Srećom u mojoj karijeri toga nije bilo, osim u toj sezoni. A ako njemački savez i Uefa kažu da je bilo 14 utakmica u našoj ligi, onda je to katastrofa. Uostalom, sumnja se i u neke utakmice Lige prvaka koja je svima nama što se bavimo nogometom kultno natjecanje, vrh vrhova. I to je onda tragedija, nogomet i sport gube smisao – zaključio je Zvjezdan Cvetković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije