SRBIĆ I DRUŠTVO

Šest hrvatskih gimnastičara lovi medalje na Europskom prvenstvu u Mersinu

Zagreb: Tin Srbić ponovno startao s treninzima
Marin Tironi/PIXSELL
12.12.2020.
u 18:17

Neću najavljivati zlato, ali potrudit ću se odraditi svoje onako kako znam, a ako uspijem, onda znam da će rezultat biti dobar", izjavio je Tin Srbić koji sutra brani europsko srebro osvojeno prošle godine u Szczecinu.

Šest hrvatskih gimnastičkih reprezentativaca nastupit će u nedjelju u finalima na Europskom prvenstvu u Mersinu i svi najavljuju da će dati sve od sebe.

Lov na postolja od 8,00 sati ujutro po hrvatskom vremenu otvorit će juniorski finalisti na konju s hvataljkama Mateo Žugec i Liam Rabić, a onda slijede naša četiri seniorska finala i to redom - Aurel Benović u finalu partera koje starta od 13,00 sati, zatim Filip Ude i Robert Seligman na konju s hvataljkama od 13.38, te za kraj Tin Srbić na preči od 16.08 sati.

Hrvatska je od osamostaljenja do Mersina imala 28 europskih seniorskih finala i 6 osvojenih medalja te 13 juniorskih finala u kojima su osvojene 2 medalje. Šest finala u Mersinu rekordan je broj za Hrvatsku na jednom EP-u. Do sada je Hrvatska imala najviše finala u Montpellieru 2012. s dva seniorska i tri juniorska finala.

"Imali smo između kvalifikacija i finala dva dana da se odmorimo i pripremimo za nedjelju. Osobno se osjećam jako dobro, idem u finalu s vježbom početne ocjene 6.2. Nastupam kao šesti u finalu, već ću vidjeti rasplet situacije prije svog nastupa, ali bez obzira na to, napast ću svoju najjaču vježbu koju trenutno mogu izvesti. Ako to napravim onako kako sam zamislio, onda mislim da sam u ovom trenutku ovdje najveći favorit. Neću najavljivati zlato, ali potrudit ću se odraditi svoje onako kako znam, a ako uspijem, onda znam da će rezultat biti dobar", izjavio je Tin Srbić koji sutra brani europsko srebro osvojeno prošle godine u Szczecinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije