OBILJEŽILO GA

Slavnog Hrvata uništila je sinova tragedija, a Alzheimerova bolest bila je pogubna po njega

ARHIVA - 23.9.2013. preminuo Vlatko Markovi?
Slavko Midzor/PIXSELL
23.09.2024.
u 12:00

Unatoč brojnim uspjesima u poslovnom segmentu, na privatnom polju je prošao veliku tragediju. Sin Tvrtko mu je poginuo u automobilskoj nesreći.

Na današnji dan 2013. godine umro je slavni nogometaš i bivši predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković. Nogometnu karijeru započeo je u Iskri iz Bugojna, a igrao je za Čelik iz Zenice, zatim je tijekom školovanja u Zagrebu otišao u Dinamo za kojeg je nastupao 10 godina. U međuvremenu je završio Fakultet fizičke kulture u Zagrebu. Nakon Dinama četiri je godine igrao za momčad bečkih klubova FC Austria i SK Rapid.

Odigrao je 16 utakmica za reprezentaciju Jugoslavije, a bio je sudionik Svjetskog prvenstva 1962. godine u Čileu kad je izabran u najbolju momčad SP-a. 

Unatoč brojnim uspjesima u poslovnom segmentu, na privatnom polju je prošao veliku tragediju. Sin Tvrtko mu je poginuo u automobilskoj nesreći. Liječnik Mirko Đurašin svojevremeno je otkrio kakav je Vlatko bio. 

VEZANI ČLANCI:

- U sjećanju mi je ostao kao jedan od najboljih prijatelja. Čestit i iskren, bio je veliki Hrvat kada je to bilo zabranjeno. Silno je volio svoju ženu Jasnu i kćer Sandru i nikada nije prežalio smrt sina Tvrtka. Svakog dana kada je bio u Zagrebu, odlazio mu je na grob. Mnoge nove godine zajedno smo dočekali u Budimpešti, u hotelu Hilton. Znao je puno o nogometu, bio je veliki nogometni trener i najveći predsjednik Nogometnog saveza - rekao je Đurašin jednom prilikom. 

Po život Vlatka Markovića kobna je bila Alzheimerova bolest, a upravo ga je liječnik Đurašin vidio prije smrti. 

- Prije dva mjeseca, i nije me prepoznao! Počeo se povlačiti u sebe otkako su ga smijenili s mjesta predsjednika, taj stres nije mogao preboljeti, što sam shvatio kada je odbio doći na proslavu dvadesete godišnjice Zlatnih dukata, svog omiljenog tamburaškog benda - rekao je jednom prilikom. 

Posljednje godine života Vlatko je živio u luksuznom sanatoriju na Ključić brdu, a obilazila ga je kći Sandra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije