Crvena zvezda

Srbi misle da će Žuti dovesti naše poduzetnike

Robert Prosinečki (1)
Anto Magzan/PIXSELL
14.12.2010.
u 11:23

Srbi nagađaju da bi u Zvezdu mogle ući hrvatske kompanije Agrokor, Nexe grupa i Atlantic, koje puno ulažu na srbijansko tržište

Nakon što je propao dolazak brazilskog veznjaka Torra, Crvena zvezda sve je dalje i od angažmana veznjaka Dinama iz Kijeva Miloša Ninkovića. To je jučer potvrdio i sam srbijanski reprezentativac.

– Točno je, u Zvezdu zajedno sa mnom dolazi i Ševčenko – našalio se Ninković te nastavio u ozbiljnijem tonu:

– Šalu na stranu, znam da je Zvezda zainteresirana za mene još od ljetnog prijelaznog roka, ali ništa se otad nije promijenilo. Veoma je teško, gotovo nemoguće, očekivati da će me klub pustiti u Beograd, pa čak i na šestomjesečnu posudbu.

Ninković je dodao da bi vrlo rado došao u klub u kojem je Prosinečki trener.

– Robi mi je bio idol kada sam počinjao igrati nogomet. Uvjeren sam da će Prosinečki donijeti Zvezdi mnogo dobroga i da će s njim biti prekinuta dominacija Partizana.

Čelnici Crvene zvezde nadaju se da će im Prosinečki, osim rezultata, donijeti i marketinšku korist, odnosno, da će privući dodatne sponzore. Srbi vjeruju da će u Crvenu zvezdu početi ulagati čak i hrvatski gospodarstvenici.

Kao potencijalni hrvatski sponzori crveno-bijelih spominju se građevinski div Nexe grupa, kao i Agrokor, inače rekorder od hrvatskih tvrtki po investiranju u Srbiji. Srbi vjeruju da bi interes mogla pronaći i Atlantic grupa, koja je u posljednje vrijeme kupila nekoliko poznatih srbijanskih prehrambenih brendova.

Podsjetimo, Agrokor je već neko vrijeme sponzor srbijanske nogometne reprezentacije. Uoči Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, srbijanska mineralna voda Mivela (čije je brend kupio Agrokor) postala je službena voda tamošnjeg saveza. Najveći Zvezdin sponzor trenutačno su ruski naftni div Gazprom te korejski automobilistički div Hyundai.

Komentara 8

Avatar rajon rondo
rajon rondo
11:58 14.12.2010.

a da agrokor, nexe i atlanic ulažu malo više u hrvatski sport ????, zaboli me za prekodrince !!!!!

Avatar Castro
Castro
11:53 14.12.2010.

Jel ovaj ledinski navija za zvezdu majke ti.... pa svaki dan covjek pise o zvezdi....

FL
flick
11:48 14.12.2010.

Bome krasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije