Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NAŠOJ SKUPINI

Talijani uoči klasika sa Španjolskom: Trebamo priznati da su kvalitetniji

Foto: Reuters
1/2
18.06.2024.
u 14:17

Španjolska i Italija se nonstop susreću na europskim prvenstvima još od Eura 2008. Frattesi: imat ćemo manji posjed lopte u odnosu na Albaniju

U četvrtak u 21 sat očekuje nas dvoboj drugog kola skupine B, klasik između Španjolske i Italije. U prvom kolu Španjolci su svladali Hrvatsku s 3-0, a aktualni svjetski prvaci su nadvisili Albaniju s 2-1. Pobjednik ovog dvoboja sasvim sigurno prolazi u osminu finala, a u nekim kombinacijama može osigurati i prvo mjesto uoči zadnjeg kola.

"Gotovo je sigurno da ćemo imati manji posjed lopte nego li protiv Albanije. Bit će trenutaka kada ćemo morati biti jako fokusirani na obranu, ali moramo izdržati. Isto tako, moramo pokazati maksimalnu učinkovitost. Treba realizirati prilike koje stvorimo", kaže 24-godišnji igrač "Azzurra" Davide Frattesi

Upozorio je da su Španjolci individualno kvalitetniji:

"Španjolska je drugačija nego ranije. Mogu reći da igraju u pravom smislu riječi moderan nogomet. Treba priznati i reći da imaju jaču individualnu kvalitetu od nas, ali zato im moramo suprotstaviti talijanski momčadski duh. Od nas će se tražiti požrtvovnost i velika borba".

Dodao je i da je Pedri trenutno najbolji veznjak na svijetu.

Ovo je dvoboj između reprezentacija kojima očito nije suđeno da se izbjegnu na Euru. Ovo je već peti Euro u nizu u kojem se susreću, a ukupno osmi međusobni susret u povijesti europskih prvenstava.

Na protekla četiri natjecanja 2008. su Španjolci u četvrtfinalu pobijedili Talijane nakon penala, 2012. su se sreli prvo u skupini odigravši 1-1, a u finalu su Španjolci ostvarili najuvjerljiviju pobjedu u povijesti finala europskih prvenstava razmontiravši "Azzurre" s 4-0. U zadnja dva natjecanja Talijani su uzvratili. U osmini finala 2016. pobijedili su Španjolce 2-0, a Španjolci su im stajali i na putu do naslova prvaka 2021., no Talijani su ih svladali nakon lutrije penala.

U istoj skupini se dan ranije u 15 sati susreću Hrvatska i Albanija u meču koji je za obje reprezentacije meč "biti ili ne biti".

>> Koje nekretnine posjeduje Zlatko Dalić? Izbornik Hrvatske novac je uložio u luksuzne zgrade

1/19
 
 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije