Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihana Nemčić Bojić

Tko je nova HTV-ova komentatorica? Doživjela je veliku traumu i pala u duboku depresiju

Zagreb: Tihana Nem?i? prva trenerica muškog nogometnog kluba NK Viktorija
Foto: Zeljko Hladika/24sata
1/7
02.07.2024.
u 22:16

Bila je izbornica hrvatskih ženskih nogometnih reprezentacija do 15 i 17 godina, instruktorica za ženski nogomet središta Zagreb, a od ove godine je izbornica hrvatske ženske futsal reprezentacije. Napisala je knjigu "Joker", koja govori o futsalu.

Tihana Nemčić Bojić prvi je ženski nogometni trener koji se pojavio kao stručni komentator u studijskoj emisiji HRT-a povodom jednog velikog nogometnog natjecanja – Europskog nogometnog prvenstva. Debi je imala komentirajući utakmicu osmine finala između Nizozemske i Rumunjske. Tihana je od malih nogu u nogometu.

Kao djevojčica u rodnim Križevcima igrala je nogomet s dečkima. Nakon igračke karijere, a igrala je veliki i mali nogomet, odnosno futsal, posvetila se treniraju. Bila je jedna od rijetkih naših igračica koja je igrala u prvoj talijanskoj ženskoj futsal ligi. Igrala je za Futsal Braganze, Futsal feminilne Cagliari. Kao trenerica radila je u Agramu, Rijeci, Plamen-Križevcima, Vrbovcu, Križevcima, Viktoriji iz Vojakovaca, Gorici, Futsal Braganze, A.S.D. Braganze calcio11, a bila je i pomoćna trenerica Danijelu Pranjiću u NK Trnje. Bila je izbornica hrvatskih ženskih nogometnih reprezentacija do 15 i 17 godina, instruktorica za ženski nogomet središta Zagreb, a od ove godine je izbornica hrvatske ženske futsal reprezentacije. Napisala je knjigu "Joker", koja govori o futsalu.

Zagreb: Tihana Nem?i? prva trenerica muškog nogometnog kluba NK Viktorija
1/7

– Nikad neću zaboraviti trenutak kad sam stala na tu plavu gumenu podlogu. Bila je 2009. godina, a ja sam u 21. prvi put čula za futsal. 'Što je to futsal?' pitala sam se. No kada sam tada, za svoj fakultet, odigrala prvu službenu futsal-utakmicu na zagrebačkom terenu Megaton, vratile su mi se misli iz mojih Križevaca otprije deset godina. U nogometnu loptu zaljubila sam se upravo na terenu za mali nogomet u svom gradu. Imala sam 12 godina kad sam, gledajući svoje muške prijatelje, spoznala da najvjerniji prijatelj ne mora biti čovjek. To može biti stara poderana nogometna lopta koja ima neprocjenjivu moć. Moć da stvara prijateljstva koja, nakon što su jednom sklopljena, nikad ne budu zaboravljena. Bila sam zaljubljena u jednog dečka koji je slovio za najboljeg igrača Križevaca u pionirskom uzrastu. Počela sam dolaziti na treninge i brzo sam počela igrati, uz posebnu dozvolu, za pionire. Jedina djevojčica među dječacima. Potom me je jedan trener uputio u Zagreb, gdje sam se upisala u ženski nogometni klub – rekla je Tihana.

U knjizi "Joker" Tihana piše o svim sezonama ženskog futsala, počevši od sezone 2009./2010., pa sve do ovogodišnje. – Nakon što sam teško ozlijedila koljeno i postala svjesna da nikad više neću moći trčati ili igrati futsal, pala sam u duboku depresiju. Za mene je to bila velika trauma i u razdoblju plakanja i oporavka počela sam sanjati sve događaje koje sam doživjela igrajući futsal. Onda sam to počela zapisivati i u jednom sam trenutku pomislila 'pa ovo bi mogla biti knjiga'. Tako je i bilo. Da napišem knjigu, trebala su mi tri mjeseca i nadam se da će svatko tko voli futsal u njoj pronaći nešto za sebe – zaključila je Tihana, koja je bila je finalistica Miss sporta 2008. godine. Također, bila je dio kampanje Hrvatskog nogometnog saveza "Ženama je mjesto u nogometu".

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ovo su supruge i partnerice naših reprezentativaca: Predivne dame najvjernija su im podrška s tribina

Zagreb: Tihana Nem?i? prva trenerica muškog nogometnog kluba NK Viktorija
1/61

Komentara 18

KU
Kujttim
22:37 02.07.2024.

Nisam je nikada gledao, ali svi ovi koji su u studiju su dosadili. Neka novih lica, ne trebaju nam stručni komentari nego nova lica. Ova cura ima lijepo lice i pametan pogled.

Avatar lola lola
lola lola
05:07 03.07.2024.

Svaka cast, nadam se da cete se oporaviti I opet zaigrati futsal.

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
02:00 03.07.2024.

Daliću, spavaš li mirno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije