NOGOMET - REPREZENTACIJA

Vatrenih više nema, ali ima vatre u nama

27.03.2002.
u 00:00

* Maksimirski je travnjak odličan za igru, još neka se popravi vrijeme i uvjeti će biti idealni. Svi znamo da se približava odlazak u Japan, zato će svi dodatno zapeti, a neki će se još željeti i nametnuti

Na prvi pogled pri susretu u Čatežu primjetno je da je skinuo nekoliko kilograma, lice mu se malo isušilo, no nije to ni čudno. Od 41 utakmice koliko je njegov Portsmouth odigrao, Žuti je čak 36 puta istrčao na travnjak. Menadžer kluba Milan Mandrić gotovo svakodnevno ga opsjeda.

- Da, želi da odmah potpišemo novi ugovor, no ja još razmišljam - počeo je dobro raspoložen uz omiljeni machiato Robert Prosinečki.

- U engleskim je novinama objavljeno da sigurno odlazite.

- Vidio sam, no maloprije sam vam objasnio da još čekam, a oni su odmah napisali da odlazim. U Engleskoj mi je izvrsno, preporučio bih svakom nogometašu da bar godinu dana provede na Otoku. Sigurno će to zauvijek pamtiti. Mi smo petnaesti na tablici, ne možemo ni gore ni dolje, a stadion je krcat. Utakmica slaba, a svi plješću. Fantastično!

Mnogo se mogućnosti nudi Prosinečkom, no još nije odlučio.

- Usredotočujem se na Svjetsko prvenstvo, trenutačno sam time najviše zaokupljen. U našem poslu se sve odvija munjevito i teško je predvidjeti što će se dogoditi sutra.

- Nas više zanima što će vatreni ponuditi danas u susretu sa Slovenijom.

- Vjerujem da će ponuditi više nego u Rijeci. Maksimirski je travnjak idealan za igru, još neka se popravi vrijeme i uvjeti će biti idealni. Svi znamo da se približava odlazak u Japan, zato će svaki igrač dodatno zapeti, uostalom neki će se još željeti i nametnuti.

Robi iznimno cijeni Sloveniju.

- Mi smo skloni podcjenjivanju, no ta je reprezentacija bila na EP-u, sad ide na SP. Ukrajina i Rumunjska su odlične reprezentacije, no Katanec i društvo su ih rasplakali. Stoga nas danas očekuje žilav i neugodan suparnik, koji točno zna što želi. Baš zbog svega spomenutog to je momčad koja će nas nagnati na maksimum, a to je prilika da vidimo gdje smo.

- S druge strane stajat će vam kolega iz Portsmoutha, Mladen Rudonja.

- U klubu ne igra, no radi se o odličnom igraču, kojem Katanec vjeruje. Navijače je kupio pogotkom u Bukureštu, inače je sjajan dečko.

- Novinari, ali sve češće i nogometni puk, kukaju nad budućnosti našeg nogometa. Nema novog Bobana, Prosinečkog...

- I pri tome smo malo nerealni, skloni katastrofi. Pa Francuzi, koji su velika nacija, dvadeset godina čekali su pravu generaciju. A koliko ulažu. Nema više vatrenih, to jednom zauvijek svima mora biti jasno. No, imamo mladih i odličnih nogometaša, imamo još vatre.

Žuti prati svaki Dinamov rezultat, ali ne želi dodavati sol na otvorenu ranu.

- Ne znam zašto sam se ljudima u Dinamu toliko zamjerio, čime sam to zaslužio. Žao mi je, i o toj temi više ne želim razgovarati - zaključio je Prosinečki.

I. Flak

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije