4,6 KILOMETARA

Živković i Faber pobjednici Novogodišnje utrke u Varaždinu, najstariji trkač ima 76 godina

Održan 22. Sljemenski maraton
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/2
01.01.2023.
u 10:51

Anica Sitar iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina podsjetila je da ova jedinstvena utrka u Hrvatskoj i svijetu traje od 1. siječnja 1978. godine. Osim iz svih krajeva Hrvatske, trkači ove godine stigli iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Norveške, Srbije i Velike Britanije.

Ante Živković iz Atletskog kluba „Fit” i Tea Faber iz AK „Dubrovnik” pobjednici su 44. izdanja Novogodišnje utrke u Varaždinu, prvog sportskog natjecanja u Hrvatskoj u novoj godini. U utrci na 4,6 kilometara gradskim ulicama i trgovima sudjelovalo je 450 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske te iz šest drugih zemalja.

U muškoj konkurenciji drugo mjesto zauzeo je domaći Andrej Hladnik iz AK Varaždin dok je treći bio Josip Meštrić iz BK Maraton Beciklin. Kod žena drugo mjesto osvojila je Simona Jambrošić iz AK Varaždin a treća je bila Petra Katanec iz Atletskog kluba „Dinamo”.

I ovogodišnje 44. izdanje Novogodišnje utrke organizirala je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, u suorganizaciji Atletskog kluba 'Sloboda' i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Znak za start je točno u ponoć na Trgu kralja Tomislava dao gradonačelnik Neven Bosilj.

Anica Sitar iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina podsjetila je da ova jedinstvena utrka u Hrvatskoj i svijetu traje od 1. siječnja 1978. godine.

„Mnogi nam se trkači vraćaju iz godine u godinu, što pokazuje vrijednost ove utrke. Raduje nas što ima sudionika svih generacija pa tako najstariji natjecatelj ima 76, a najmlađa natjecateljica svega pet godina”, kazala je Sitar.

Dodala je da su, osim iz svih krajeva Hrvatske, trkači ove godine stigli iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Norveške, Srbije i Velike Britanije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije