UGLEDNA NOVINSKA AGENCIJA

AFP: 'Hrvatska plaća cijenu turističke sezone', prenijeli i izjavu Božinovića o mogućnosti lockdowna

U Hrvatskoj rekordan broj zaraženih virusom COVID-19, čak 265
Foto: Ronald Gorsic/PIXSELL
27.08.2020.
u 13:27

- Jedina mogućnost da ne dođe do potpunog lockdowna je poštivanje mjera i odgovorno ponašanje, i ja se nadam da do lockdowna neće ni doći -  citirali su ministra Davora Božinovića.

Riskantna turistička sezona donijela je Hrvatskoj ponovni rast novozaraženih, piše ugledna novinska agencija AFP ističući kako je Hrvatska u srijedu imala ponovno rekordan broj novozaraženih.

Dodaju kako se Hrvatska prvih nekoliko mjeseci pandemije borila bez strogih mjera zaključavanja, bilježeći manje od 100 slučajeva dnevno nekoliko mjeseci, a zatim gotovo bez novih slučajeva do sredine svibnja. No, dodaju, stanje se pogoršalo otvaranjem granica turistima za ljetnu sezonu. - Otprilike trećina novih slučajeva otkrivena je uz južnu obalu Hrvatske koju krase kristalno čiste vode Jadrana i idilični otoci, mamac za mnogobrojne turiste - piše AFP.

Navode da su posljednjih dana zemlje poput Velike Britanije i Njemačke uvele karantenu i druge mjere za putnike koji se vraćaju iz dijelova Hrvatske, kao i da je Italija optužila da su povratnici iz Hrvatske stvorili novi klaster zaraze.

Prenose i da je Vlada u srijedu priopćila kako se još uvijek nada da će se s krizom boriti bez rigoroznih mjera.

- Jedina mogućnost da ne dođe do potpunog lockdowna je poštivanje mjera i odgovorno ponašanje, i ja se nadam da do lockdowna neće ni doći - citirali su ministra Davora Božinovića.

Nadalje, navode da je Vlada priznala da je svjesno preuzela rizik spašavajući turizam, koji čini petinu ekonomije.

- Bio je to, budimo potpuno iskreni, jasan politički cilj hrvatske vlade da turistička sezona u tim okolnostima bude najbolja moguća, rekao je prošlog tjedna premijer Andrej Plenković.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
14:54 27.08.2020.

Glavno je da odluke stožera nisu političke nego stručne, jedino što nisu objasnili jesu li stručne s aspekta zdravlja ili su stručne s aspekta ulizivanja crkvi, spašavanja turizma, otvaranja granica za izbore, i sl. Svaka odluka stožera koja nalikuje političkoj odluci sasvim je slučajna i nema veze s istinom.

I4
ivan.42
15:59 27.08.2020.

Stožer je politički (HDZ),PA SU I ODLUKE POLITIČKE-

GE
Gensoman1000
14:38 27.08.2020.

Ugledna novinska agencija.......lol Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije