Strani mediji

Economist: Sanaderov bijeg sramoti Hrvatsku

'financialsanader_nnn_unu_10'
''
10.12.2010.
u 20:30

Hrvatska ne može u Europsku uniju bez iskorjenjivanja korupcije, zaključuje list u tekstu o lovu na Sanadera.

Pod naslovom Hrvatska: "Natjeravanje Ive" (Chasing Ivo) ugledni The Economist piše kako bi Sanaderov bijeg neposredno uoči pokretanja pravne procedure protiv njega mogao naškoditi imidžu Hrvatske u vrijeme kada se trudi oko članstva u EU. Istovremeno, Hrvatska ne može uvjeriti EU da misli ozbiljno iskorijeniti korupciju i ojačati vladavinu prava ako se ne pokrenu istrage protiv najviših dužnosnika kao što je to bio bivši premijer Sanader.

Svi su vodeći mediji izvijestili o tome da je Hrvatska za svojim bivšim premijerom morala izdati međunarodnu tjeralicu, međutim izvještaji o tome nisu dominirali naslovnicama gdje je centralno mjesto ipak zauzela (ne)dodjela Nobelove nagrade za mir kineskom disidentu. Vijest o Sanaderovu uhićenju nije se odmah pojavila kao "breaking news" ni na CNN-u ni na BBC-u, a i najveće svjetske agencije dosta su kasnile za zainteresiranim hrvatskim medijima.

Treba ipak primijetiti da je britanski list Guardian na vijest o Sanaderovu bijegu reagirao vrlo promptno te prvi objavio dokumente WikiLeaksa u kojima se govori o istragama protiv Ive Sanadera, a potom su se četiri izvještaja o Hrvatskoj pojavila i na WikiLeaksovoj stranici.

Komentara 57

DU
Deleted user
23:08 10.12.2010.

Europa vec 20 godina govori da je HDZ zlocinacka organizacija pod kojom se pljacka Hrvatska i hrvatski narod, ali to mediji u Hrvatskoj sustavno presucivaju. Ovo sa Sanaderom je samo potvrda da je Europa u pravu. PLJUC!

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
20:47 10.12.2010.

A sad da vidimo što piše u \"Modroj lasti\".

OB
-obrisani-
03:09 13.12.2010.

. Hrvatsku ništa više nemože osramotiti Mi smo toliko osramoćeni vlastitom nekompetencijom i bezgraničnim nemoralom i barbarskom spremnošću na kriminal, da smo jednostavno na ljestvici srama na samom vrhu, Idući korak može još samo biti, totalna propast države i nacije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije