Inovator iz Krapine

Imam 'robu' za Europsku uniju – deku s kristalima i magnetima

'14.03.2013. Zutnica, Krapina - Ivan Peperko vlasnik je tvrtke za proizvodnju deka i poluna. Dobitnik je nagrade za inovaciju jer je izmislio kristalno-magnetnu deku koja je punjena s kristalima i mag
'Matija Topolovec/PIXSELL'
18.03.2013.
u 12:00


Peperko tvrdi da njegova štep deka ima terapijsko djelovanje na cijeli organizam

U proizvodnom pogonu obrtnika Ivana Peperka iz Krapine, između dvije tisuće arikala iz područja tekstila ističe se jedinstveni proizvod - kristalno-magnetna štep deka.

Kupila Žuži Jelinek

Od Ministarstva razvoja poduzetništva i obrta za nju je dobio bespovratna sredstava za inovaciju, a Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije tu činjenicu ističe kao dobar primjer ostalim obrtima i inovatorima za prijavu na Poduzetnički impuls u 2013. - Radi se o 227 tisuća kuna koje sam uložio u tehničko unapređenje inovativnog proizvoda – kaže nam Ivan te pokazuje proces izrade deke koja u sebi sadrži kristale i magnete.

- Sve radimo sami, od šivanja, drobljenja kristala, postavljanja kristalno-magnetnih traka, ugradnje čipa i adr-tex zaštite, kao i završnog pakiranja. Također, sve potrebne strojeve za proizvodnju sami izrađujemo. U jednoj deki nalazi se deset vrsta kristala, od kojih svaki zrači svojom frekvencijom, dok se magnetni dio sastoji od pet zasebnih magneta duž cijele deke - objašnjava Ivan. Za proizvod tvrdi da je jedinstven u svijetu. Što se tiče europskog tržišta predstavnici deku za sada prodaju u Ženevi, a od poznatih kupaca deku je nabavila Žuži Jelinek te još neke poznate osobe iz političkog i javnog života. Kristale nabavljaju iz Kine, tkanine, vunu, krzno i kašmir iz Italije, aloa veru iz Nizozemske i Turske, a konce iz Engleske.

Uskladiti s EU normama

- Osim što kristalno-magnetna deka ima terapijsko djelovanje na cjelokupni organizam, štiti od svih elektromagnetnih zračenja i podzemnih voda - tvrdi. Ivan Peperko vlasnik je poslovnog prostora od tisuću kvadrata, koji se nalazi u bivšem KTI-u. Posebno ističe kako je u posljednjih 20 godina svoga rada sve ostvario bez ikakvog kredita, a svaku svoju obvezu plaća redovito. - To me kao obrtnika smiruje i veseli. Za ovaj inovativan proizvod mogu reći da je spreman za EU, samo ga treba uskladiti s europskim normama i pronaći distributere – rekao nam je Ivan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije