Zločin nad nemoćnom

Istražuje se je li zet brutalno pretučenu 83-godišnju punicu i silovao

silovanje
Ivo Čagalj/PIXSELL
07.12.2009.
u 11:55

U kuhinji stare kuće policija je pronašla žrtvine stvari, štap, papuče i zub, a 83-godišnjakinjin zet, osumnjičenik, dočekao ih je pijan na mjestu događaja.

Stravičan zločin dogodio se u subotu oko 23 sata u Neoriću. Osamdesettrogodišnja žena dovedena je s brojnim ozljedama i bez svijesti u splitsku bolnicu, a policija je na kriminalističku obradu zbog sumnje da ju je brutalno pretukao, ali i silovao, privela njezina zeta (54). Zatekli su ga pijanog na mjestu događaja.

Dimna kuhinja
Nesretna je žena u bolnicu dovezena s krvavim podljevima ispod očiju, ranama na bradi i čelu, ogrebotinama na koljenima i ozljedama na bedrima. Liječnici u Jedinici intenzivne njege još se bore za njezin život.

Zločin se dogodio u dimnoj kuhinji u staroj kući, u kojoj inače stanuje zet, a pretučena žena živi u susjednoj kući sa sinom. Policija je pretragom kuhinje pronašla i njezin štap, papuče i zub, a jučer su još čekali nalaze liječnika koji će dati odgovor na pitanje je li nesretna žena silovana ili ne.

Razlozi koji su zeta nesretne žene naveli na ovakav čin nisu poznati. Susjedi nisu bili pretjerano raspoloženi za razgovor. Čuli su nekakvo razbijanje u kući, ali nisu imali pojma što se događa. Nije im jasno zbog čega su se mogli posvaditi kad je napadnuta žena bila dulje vrijeme bolesna.

Kažu da se o njoj brinuo sin. Nije se mogla sama odjenuti, a sve češće se događalo da ni najbliže rođake ne bi prepoznala.

– Vidio sam ih te večeri. Njezin je sin inače kockar, svu joj mirovinu potrošio. Ne znam od čega su živjeli. Došao je s majkom i ostavio je u autu, a odvezao ju je zet. Što mu je bilo pa da to napravi, ne znam – kazuju šokirani mještani.

Za zeta seljani mahom imaju riječi hvale.

– Po selu se svašta priča, čak i da je ona pala, a da joj je zet pomogao, izvadio joj jezik da se ne uguši. Dobar je on čovjek, ne znam što mu je došlo. Mi nismo niti znali što se dogodilo. Zet ni s kim u selu nije imao problema, bio je dobar radnik, vrijedan, brinuo se o stoci, vodio je na ispašu, nikad nije pravio probleme – kažu prvi susjedi.

Poznati po nasilju
Njezin je sin pak otprije poznat po nasilničkom ponašanju.

Prije tri godine pijan je prijetio direktoru Tehnospoja. Nasrnuo je na njega, a prijetio je i službenicima. Policajci inače puno bolje poznaju njegova sina (27), koji ima podeblji dosje. 

Ključne riječi

Komentara 4

AB
abendblatt
18:18 07.12.2009.

Pricekajmo rezultate istrage.

ME
mel
23:38 07.12.2009.

Da tocno se slazem sa komentarom PODUZETNIK kako je ova starica bolesna ostavljena na milost i nemilost svom sinu koji je kockar i poznat po nasilnickom ponasanju. U takvim slucajevima treba njezin doktor i drzava da joj riijese problem tete da ju smjeste u dom,

PO
poduzetnik
18:12 07.12.2009.

Drzava ima novce za luksuzne automobile i vozace, za predsjednicke kampanje, potcaje daje sumljivim tipovima sa sumljivim projektima......, a novaca nemaju za skrb starih i nemocnih osoba. Ovoj jadnici je mjesto bilo u domu za stare i nemocne, a ne da bude ostavljena na milost i nemilost svome sinu i zetu. Daj te se vise, svi vi koji sjedite po kancelariama i doslovce peglate svoje guzice u foteljama, uhvatite se za svoj okovratnik i podignite se vec jedanput i radite posao za koji vas placamo. Jer mi, porezni obveznici, smo vasi poslodavci , a ne obrnuto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije