VEČERNJAKOV PROJEKT

Izabrani finalisti 11. izbora za najbolji OPG – Zlata vrijedan

storyeditor/2024-07-11/PXL_110724_117374460.jpg
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/8
11.07.2024.
u 17:50

Kao i proteklih godina u završnicu je ušao 21 OPG, po jedan iz svake županije te Grada Zagreba.

Izabrani su finalisti ovogodišnjeg izbora za najbolje poljoprivredno gospodarstvo – Zlata vrijedan. Kao i proteklih godina, u završnicu je ušao 21 OPG, po jedan iz svake županije te Grada Zagreba te troje mladih poljoprivrednika koji se natječu za najbolju mladu nadu u poljoprivredi.  Ovogodišnji izbor za najbolji OPG jedanaesto je izdanje projekta koji su 2014. godine pokrenuli Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede, s ciljem promoviranja poljoprivredne proizvodnje i rada i života na selu. Na jučer održanoj konferenciji za medije koju su u Ministarstvu poljoprivrede održali ministar Josip Dabro, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić te predsjednik Uprave SPAR Hrvatska Helmut Fenzl, Klarić je podsjetio na same početke izbora i vrijeme drukčije od današnjeg, kada su brojni mladi ljudi na peronima čekali autobuse za Irsku i Njemačku. Stoga ga veseli, rekao je, kad vidi da se danas sve više mladih bavi poljoprivredom, odavši kako smo kroz sve ove godine projektom Zlata vrijedan poljoprivredu učinili vidljivom.

– Ono što je veoma bitno i lijepo za reći jest da postoji kategorija mlada nada, a mladi OPG-ovci su sigurno nada i stup, generator poljoprivredne politike i poljoprivrednih proizvođača. Siguran sam da ćemo s 11. izborom za najbolji OPG – Zlata vrijedan potaknuti nove mlade ljude koji izlaze s fakulteta i koji planiraju ostati živjeti i raditi na selu – rekao je ministar Dabro.

SPAR Hrvatska godinama je generalni pokrovitelj ovoga izbora, a predsjednik Uprave Helmut Fenzl objasnio je kako se Zlata vrijedan uklapa u strategiju trgovačkog lanca koji i sam kroz brojne projekte podupire domaću poljoprivrednu proizvodnju i male poduzetnike. Naglasivši kako je iz godine u godinu sve nesporniji učinak tehnologije na poljoprivrednu proizvodnju, Fenzl je rekao da će SPAR najtehnološkiji OPG ovogodišnjeg izbora nagraditi.

VEZANI ČLANCI: 

Objave o nominiranima na stranicama Večernjeg lista te na našem portalu www.vecernji.hr započinju 8. kolovoza. Istodobno će i HRT, partner projekta izbora za najbolji OPG, početi o finalistima emitirati priloge u emisiji "Dobro jutro". A tko su ovogodišnji pobjednici izbora, bit će poznato na svečanoj završnici 12. rujna. Nagrada za najbolji OPG po izboru žirija projekta iznosi 4000 eura, za drugo mjesto osigurano je 3000 eura, dok će trećeplasirano obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo osvojiti 2000 eura. Isti iznos – 2000 eura – pripast će i najboljoj mladoj nadi u poljoprivredi. Za tu se nagradu ove godine natječu Valentino Crmk iz brezničkog Huma u Varaždinskoj županiji, Josip Maričević iz Slobodnice u Brodsko-posavskoj županiji, a svoju mladu nadu ima i Primorsko-goranska županija. To je Angela Golubović iz Malog Lošinja. O petoj nagradi odlučuju čitatelji Večernjaka glasajući za najbolji OPG kojem će naposljetku za nagradu pripasti 1000 eura.

>>> Dodijela nagrada OPG - Zlata vrijedan 2023. godine

storyeditor/2024-07-11/PXL_110724_117374460.jpg
1/81

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije