REAGIRANJA

Koja je cijena ulaska u Europsku uniju

12.11.2001.
u 00:00

Čitajući 29. listopada o. g. Večernji list, nailazim na izvještaj Vaše ankete u kojem se navodi pristanak 69 posto Hrvata za ulazak Hrvatske u EU. Uvjeren sam da anketirane niste upoznali s činjenicama: koliko će nas taj ulazak u EU stajati i što ćemo sve izgubiti, te čega se sve moramo odreći. Da ste to napravili, uvjeren sam da bi najmanje 75 posto ispitanika bilo protiv ulaska Hrvatske u EU.

Na žalost, mi Hrvati uvijek smo se borili za tuđe interese, ali nikad za svoje počevši od kralja Petra Svačića pa do dana današnjega. Uvijek su se neki "naši" političari gurali pod jaram drugih jer - kmeti smo bili i kmeti bismo ostali, a "vlastela" (čitaj: političari) bi uživala tak i tak, jer platili bumo mi kmeti, a ne oni.

Pitajte Hrvata je li on za mir, svaki će vam odgovoriti: da, ja sam za mir! A recite mu da je taj mir njegovo potpuno uništenje, tad će - iako teška srca - reći: tad sam ja za rat! Tako je i s Vašom anketom - anketirane ste pitali: hoćete li u Europu, ali niste im rekli koja je cijena.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije