HDZ u Vukovaru

Kosor: U Vukovar ću dovesti premijere zemalja Europske unije

HDZ Vukovar (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/4
20.11.2011.
u 20:40

U vrijeme SDP-a nije bilo sluha i razumijevanja za vukovarsku bolnicu, kazala je Kosor

HDZ je najjači kad je najteže. Dokazat ćemo kako se za Hrvatsku daje sve, a Hrvatsku ne daje ni za što. Vukovar nećemo iznevjeriti, dugujemo vam i klanjamo se pred vama, a ljudi koji su pred vama su jamstvo da će to tako i biti, rekla je na kraju svoga predizbornog skupa za 5. Izbornu jedinicu Vukovarcima predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor. Pozvala je birače da razmisle o opcijama koje se nude i kako Vlada može pomoći Vukovaru.

– U vrijeme SDP-a nije bilo sluha i razumijevanja za vukovarsku bolnicu. Hrvatska će uvijek inzistirati na pronalaksu nestalih i građani mogu biti sigurni da Vlada HDZ-a nikada neće povući optužnicu protiv Srbije za genocid. Kao predsjednica Vlade HDZ-a, kada Hrvatska postane članica EU, u Vukovar ću dovesti premijere zemalja EU, a predložit ću isto tako da se u Vukovaru održi sjednica Europskog vijeća. Kao članica EU čuvat ćemo i njegovati svoje kršćanske korijene, čuvati dostojanstvo hrvatskih
branitelja. Ponovno ćemo predložiti da Zakon o pravima hrvatskih branitelja postane Ustavni zakon i dalje ćemo nastaviti raditi na jačanju hrvatskog gospodarstva – najavila je Kosor dodajući kako ju je zaboljelo kada je, na ovogodišnji Dan državnosti, gradonačelnik Vukovara napuštao svoj grad u trenutku kada se održavao koncert ovim povodom.

Pojasnila je i zašto se upravo u 5. Izbornoj jedinici pojavljuje kao nositeljica liste.

– Počasna sam građanka Iloka, Pakraca, Lipika i Vukovara, i po rođenju i po korijenima, ali i po najvažnijem što sam naučila od Vukovaraca - da se vjera nikada ne gubi – rekla je Kosor. Okupljenima se obratila i Vesna Bosanac, ratna i današnja ravnateljica vukovarske bolnice, napominjući da se odazvala na poziv premijerke Kosor iako do sada nije bila aktivna u politici.

– U teškim trenutcima svatko od nas se mora baviti politikom. Nisam zaboravila vrijeme vlade Ivice Račana kada je zaustavljena obnova, bolnički proračum smanjen za polovicu, nismo imali za plaće pa smo bili prinuđeni posuđivati a prijetila i opasnost gašenja odjela pedijatrije samim tim gubljenja statusa Opće bolnice – rekla je Bosanac. Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna rekao je Vukovar poprima stari sjaj ali i da upravo Vukovar i Vukovarci mogu najbolje gooriti o programu 21.

– Primjeri toga plana su otpuštanje visokoobrazovanih ljudi, branitelja i logoraša, Gospodarska zona u korovu iako je u nju uloženo 30 milijuna kuna. Tu je i radni godišnji odmor gradonačelnika za koji uzima dnevnice, pompozno otvaranje održavanja nogostupa da bi lakše došli do Zavoda za zapošljavanje. Mladež HDZ-a smislila je i točku 22 plana a ona glasi Kukurikavci još četiri godine u oprbi. Pozivam predsjednicu i premijerku da nas povedu u Program 22 – zaključio je Barna.

– Ovdje se pokazuje snaga HDZ-a i znam da kada u izbornoj noći u izbornu središnjicu počnu dolaziti reuzlati, najbolji će dolaziti iz Vinkovaca – rekla je Jadranka Kosor koja je nakon Vukovara otišla u Vinkovce na središnji predizborni skup za Vukovarsko-srijemsku županiju.

Spomenula je protekle dvije teške godine u kojoj je "Vlada uspješno rješila krizu i pokrenula borbu protiv korupcije i kriminala" zbog čega, rekla je Jadranka Kosor često prekidana pljeskom i skandiranjem, "zaslužujemo i sada potporu birača, Hrvatica i Hrvata" .

– Od članova HDZ-a tražim da rade 24 sata dnevno jer se ni ja ni moji suradnici, ne štedimo. Moramo ljudima govoriti i tumačiti da je 4. prosinac dan kaad moramo svi doći na birališta. Neke političke snage žele da HDZ izgubi izbore i da nestanemo, predviđaju nam manje od 5 posto. Trpimo neviđeno blaćenje, uvrede i laži, ali sve smo izdržali. Ne mogu nas svi oni toliko ponižavati i vrijeđati koliko mi možemo predano raditi za svoju Hrvatsku. Zato tražimo povjerenje – rekla je nositeljica liste za 5. izbornu jedinicu. Optužila je Kukuriku koaliciju da želi doći na vlast po svaku cijenu i "misli kako vlast pada s grane".

– Oporba se nada da nećemo proći na izborima i da će prestati borba protiv korupcije  i da neće obuhvatiti i njih. E neće! Vladati državom ne znači uzeti fotelju već služiti svom narodu. Podmetali su nam i željeli da vlada padne  i da se prekinu pregovori o ulasku u EU jer oni nisu željeli Hrvatsku u EU. To je bio Tuđmanov cilj i mi ga ostvarujemo. Vraćamo se izvornom programu dr. Franje Tuđmana. Uvijek su nas ponižavali, ali mi ćemo pobijediti jer smo najbolji kada je najteže – rekla je Jadranka Kosor.

Ključne riječi

Komentara 166

Avatar Rambo
Rambo
21:26 20.11.2011.

lako za..NJU.....ali...... . kad se sazna što je sve Zločinačka....napravila...a da se sad nezna . bit će......panike...........................vidjet će te......

SU
SUXESOR
21:26 20.11.2011.

......................ja uvijek volim raditi sa desnicom !!

HT
hdz=Titanik
14:52 21.11.2011.

HDZ je najjači kad je VAMA najteže !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije