Krivotvorenje

Lažnim ugovorima iz banaka na prijevaru uzeli dva milijuna kuna

kartice (1)
Dalibor Urukalović/PIXSELL
28.01.2011.
u 21:24

Novac su podizali iz Raiffeisen, Privredne i Zagrebačke banke te ga polagali na račun tvrtke

V. S. (35), poznat policiji po zloporabi droga, J. Č. (39), poznat po gospodarskom kriminalu, D. Ž. (42), poznat otprije po imovinskim deliktima, R. T. (26), T. C. (32) te E. Č., državljanka BiH koja je u bijegu, osumnjičeni su za gospodarski kriminal "težak" dva milijuna kuna. Kazneno su prijavljeni za krivotvorenje isprave i prijevaru u pokušaju.

Naime, šestorka je uz pomoć bankovnih kartica i lažnih ugovora o potrošačkim kreditima građana, na kojima su lažno potpisivali vlasnike Master kartica, dizali novac iz Raiffeisen, Zagrebačke i Privredne banke za tvrtku "Superkeramika". Na ugovorima su prikazivali da su odobravali kredite građanima, a umjesto građanima, čije su podatke krivotvorili, novac je sjedao tvrtki "Superkeramika". Kako bi prikrili tragove, mijenjali su vlasništvo tvrtke. Tako su desetak puta podigli novac, i to u razdoblju od listopada do prosinca 2010. godine. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje. 

Komentara 10

OB
-obrisani-
23:34 28.01.2011.

samo ovo ću reći: HA HA HA

OB
-obrisani-
22:54 28.01.2011.

Je... i banke! Ja nemogu kupiti na rate jer mi ne daju a lopovima se bez pitanja daje ! Dakle samo se urediš i obučeš odjelo jer to je bitno bankama ione ti na bilo kakav papir daju lovu!

OB
-obrisani-
21:52 28.01.2011.

na privatnim računima don Vinka Sanadera. ima 2.7 miliona kuna ............ Tako se to radi Ali brar ti je poznati Sanader .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije