dječja predstava

Mali Splićani oduševili u Zvonaru crkve Notre Dame

Predstava Zvonar Crkve Notre Dame (1)
Foto: Lori Vitaljić
1/6
01.03.2013.
u 12:17

Jutro je bilo kao i svako drugo, Nora je grozničavo zivkala što ima za domaći, Dominik je jurio na talijanski, Marino je već bio u školi...

Povratak u svakodnevni ritam, kao da noć prije nisu bili u nekoj drugoj priči. U kostimima, našminkani, na sceni, ispred razdraganih obožavatelja, koji su im pljeskali i vraćali ih natrag oduševljeni njihovom izvedbom. A još im, većini od njih, nije ni dvanaest. Predstava Zvonar crkve Notre Dame splitskog glazbeno-plesnog studija "danSing" premijerno održana u prepunoj dvorani u Lori bila je impresivna. Znali smo da će biti odlično, za "zvonara" se ulaznica tražila danima, ali da će biti takvi... E, to nitko nije mogao ni sanjati.

- Pet mjeseci smo se spremali, nije bilo lako, ali kada sve završi onda je zadovoljstvo veliko. Bilo je malo treme prije početka, čim smo stupili na pozornicu sve je bilo pod kontrolom – kaže nam Nora Lučin, 11-godišnja učenica petog razreda osnovne škole Mertojak, koja je prva zvijezda predstave.

Ta mala je vrhunska, tako suverena, dominantna, milina je vidjeti tu gracioznost. Nastupom su oduševili Dominik Šuto i Marino Jakovčević, svećenik Frollo i Kralj cigana, koji vole Esmeraldu (Nora Lučin).

- Užitak je probuditi se i znati da si obavio odličan posao. Kako znam da je bilo odlično? Pa, po pljesku – smije se Dominik.

Vrijedi ih sve spomenuti, koreografiju su napravile Bruna Reić-Šćepanović i Marijana Marević-Muslim, njih dvije su nositeljice cijelog projekta i od djece početnika stvorile su trupu za divljenje. Valja se nadati da premijera neće biti ni prva.

- Imali su pravu profesionalnu koreografiju s kojom su se klinci odlično nosili. Nastojat ćemo da ova predstava ode i u Zadar, vjerujem da ćemo i u Zagreb, a već spremamo planove za slijedeću godinu. Pripremit ćemo "Briljantnin", to bi bio jedan mega projekt. Ova djeca to zaslužuju – kaže nam Bruna.

Glazbeni voditelj je Franko Bonacci, kostimograf je Linda Kavelj, scenograf Nastaša Božinović, majstor svjetla Siniša Jakovčević, glazbu, uz Bonaccija, potpisuje Riccaro Cocciante. U ulozi Esmeralda je Nora Lučin, svećenik Frollo je Dominik Šuto, Quasimodo je Toni Palada, Kralj cigana je Marino Jakovčević.

Narod i ciganke su Katarina Božinović, Lucija Šćepanović, Mia Juričić, Andrea Knez, Ema Kalebić, Ploa Pleština-Poljak, Luiđa Ivančević, Lucija Jagnjić, Vedrana Vivodinac, Aurora Vitaljić, Bruna Radman-Livaja, Lucijana Juretin, Kate Andrijić, Petra Dugeč, Barbara Dugeč, Margarita Bakić, Alys Hewitt, Nora Gorički, Dora Jeričević, Paola Kaliterna, Julija Mazzucchelli, Dora Nimac, Maja Šćepanović, Bruna Srdelić, Katerina Vučetić, Stela Gardun, Marieta Berač, Ela Kotarac, Luka Bajto, Karlo Belas, Dominik Belas i Petra Pecotić. Narator je bila Vana Miličević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije