strašan slučaj

Muškarac u središnjoj Hrvatskoj spolno zlostavljao dječaka u parku kraj škole. Dobio uvjetnu kaznu

Foto: Europol
1/5
08.07.2024.
u 11:46

Optuženi je tijekom suđenja odlučio šutjeti. Samo je kazao da se ne osjeća krivim tako da obranu nije želio iznositi.

Muškarac (49) ovih je dana na Općinskim sudu u središnjoj Hrvatskoj osuđen zbog kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina na jednogodišnju uvjetnu zatvorsku kaznu. Naime kako stoji u presudi, optuženi je 28. lipnja 2022. godine u parku preko puta škole, prišao jednom muškom maloljetnom djetetu, sjeo pored njega na klupi te ga spolno zlostavljao. Nakon toga je ruku stavio na dječakovo međunožje, počeo ga dirati. Dijete je pobjeglo i ispričalo svoje traumatično iskustvo majci koja je pozvala policiju, piše Bjelovar live

Optuženi je tijekom suđenja odlučio šutjeti. Samo je kazao da se ne osjeća krivim tako da obranu nije želio iznositi. Izrečen mu je rok kušnje od tri godine što je period u kojem ne smije počiniti novo kazneno djelo, inače odmah ide u zatvor. Izrečena mu je i sigurnosna mjera liječenja od alkohola koju mora izvršiti u roku od 2 godine, a kako je presuda nepravomoćna, ima pravo na žalbu. 

Sud je kao olakotne okolnosti uzeo to što se radi o muškarcu lake mentalne retardacije i činjenice da je djelo počinio u stanju bitno smanjene ubrojivosti, a otegotne okolnosti sud nije pronašao. Oslobodili su ga i od troškova kaznenog postupka jer je, kako su naveli u presudi, nezaposlen i lošeg imovinskog stanja.

VEZANI ČLANCI: 

 

Komentara 2

KE
keka56
13:58 08.07.2024.

Toliko olakotnih okolnosti za ovakvo zlodjelo spram maloljetnog djeteta!Što ga netko ne uzme k sebi doma?

SI
siny
15:03 11.07.2024.

Sud sazaljieva kriminalca a ne zrtvu, koja parodija od sustava!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije