stanje u prometu

Naoružajte se strpljenjem: Kolone prema moru i do 10 kilometara, evo gdje je najgore

Foto: HAK
1/10
20.07.2024.
u 10:18

Pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona se proteže kilometar i pol - preko slovenske granice

Usprkos lošem vremenu, brojni su se danas zaputili prema odredištima koja su odabrali za godišnji odmor. Ceste su mjestimice mokre ili vlažne i skliske, a u smjeru prema moru stvaraju se gužve koje su se već u 8 sati protezale nekoliko kilometara. Zbog svega navedenog, iz HAK-a pozivaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti, te da posebno paze na sigurnosnu udaljenost između vozila, te da ipak upale kratka svjetla.

Najveća gustoća prometa zabilježena je na pojedinim dionicama autocesta, prilazima turističkim središtima, oko odmorišta i čvorova te na graničnim prijelazima i naplatnim postajama. Rekorder je Lučko gdje su kolone u smjeru mora duge sedam kilometara kod čvora Buzin te oko jedan kilometar na čvoru Zagreb zapad. Pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona se proteže kilometar i pol - preko slovenske granice.

Veća je gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru Dubrovnika, povremeno se vozi u kolonama u pokretu sa mogućim kratkotrajnim zaustavljanjem;, kao i između čvora Bosiljevo 2 i tunela Mala Kapela. Gužva je i na A3 pred naplatom postajom Lipovec gdje je u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo nastala kolona osobnih i teretnih vozila duga oko dva kilometra. Na staroj karlovačkoj promet je usporen oko Rakovog Potoka.

Zbog prometne nesreće na brzoj cesti Solin-Klis u tunelu Mravinci u smjeru Dugopolja vozi se jednim trakom uz regulaciju prometne policije, a u smjeru Splita je potreban oprez zbog nekoliko teretnih vozila u kvaru. Na autocesti A4 zbog prometne nesreće između čvorova Sesvete i Zagreb istok u smjeru Zagreba promet se vodi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine. Zbog bure je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle zatvorena dionica ceste DC8 između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

GALERIJA Nesreća na Aleji Bologne u Zagrebu

1/12
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije