LOPOVI PALI NAKON DVA MJESECA

Opili ga, svezali i okrali, a potom mu uzeli novac s kartice na bankomatu

07.02.2009.
u 18:29

ZAGREB – Policija je završila obradu nad dvojicom muškaraca i jednom djevojkom koji se sumnjiče da su 25. studenoga prošle godine u prostorijama HZZO-a napili, vezali, a potom i orobili službenika HZZO-a J. P. (61). Sumnjiče se za kaznena djela razbojstva i protupravnog oduzimanja slobode.

Nakon završetka radnog vremena HZZO-a, djevojka Ž. F. (24), koju J. P. poznaje otprije, posjetila ga je na radnom mjestu u Ulici Dragutina Golika. On ju je pustio unutra kako bi skupa pili alkohol. Primijetivši da je J. P. već dobrano pijan i da više nije u stanju obraćati pažnju, Ž. F. je otključala vrata i pustila svoje pomagače I. D. (34) i V. K. (30) unutra.

U tom je trenutku sve troje osumnjičenih navalilo na svoju sredovječnu žrtvu i svezalo je. Iz prostorija HZZO-a odnijeli su satove, mobitele, kišobrane i sunčane naočale koje pripadaju oštećenom i drugim zaposlenicima.

Nakon obavljenog posla, lopovi su se odvezli u Prečko gdje su s bankomata podigli 5000 kuna s njegova računa. Iako dobrano pijan, J. P. se ipak nekako uspio osloboditi i prijaviti kriminalni trojac koji ga je okrao. Osumljičeni su poznati policiji zbog problema s drogom, a policija nije imala problema s nalaženjem lopova zahvaljujući informacijama koje su dobili od žrtve.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije