Pedijatrica dala otkaz

'Rekla je da će Leona umrijeti jer je izgubila 300 grama. Bebu nisam vidjela dva dana'

13.08.2014.Sisak-Valentina Badanjak Pintaric(lijevo) Mirjana Piskor i Dsnijela Flegaric pokrenule su sakupljanje potpisa protiv lijecnice s odjela ginekologije sisacke Opce bolnice Milice Ikomonove
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
13.08.2014.
u 20:15

Roditelji peticijom traže da se neonatologinji Milici Ikomonovoj zabrani rad s djecom

Liječnica sisačke Opće bolnice, neonatologinja dr. Milica Ikomonova, protiv koje su stotine rodilja pokrenule inicijativu "Majka ima pravo znati", dala je otkaz. Tu informaciju potvrdio je danas i upravitelj dr. Damir Pahić, rekavši da je liječnica navela osobni razlog.

Inspekcija Ministarstva

I dok Povjerenstvo za stručni nadzor bolnice nije našlo nepravilnosti u njezinu radu, istraga Ministarstva zdravlja pokrenuta na osnovi prijave i pisma roditelja ide dalje. U tijeku je i priprema za inspekciju u Sisku. Podsjetimo, majke liječnicu prozivaju zbog niza pogrešaka; davanja antibiotika i infuzije, stavljanja u inkubator i slanja na pretrage novorođenčadi bez znanja roditelja i medicinskog opravdanja, uz vrijeđanje pacijentica.

Foto: Ilustracija/Nikola Cutuk/PIXSELL

Majke iz rodilišta izišle s gorkim iskustvom

– Rekla mi je da će dijete umrijeti jer je izgubilo 300 grama težine, zbog čega ga je stavila na infuziju. Bebu nisam vidjela dva dana, nije mi bilo dopušteno dojiti, nakon čega je još dodala da sam svoju Leonu zarazila žuticom... Zbog svega toga moja je kći danas na bočici – kaže Danijela Flegarić. Majke su zadovoljne što je dobila otkaz, no za njih borba tek počinje.

– Naš je cilj da dr. Ikomonova više nikad i nigdje ne radi s djecom. Pritužbe smo dobili i od majki iz Makedonije odakle je liječnica, kao i od struke – kaže Mirjana Piškor čiji je sin Jakov završio na antibioticima bez njezina znanja i potrebe. Sutra počinje prikupljanje potpisa za peticiju diljem Hrvatske, ali i Makedonije, BiH i Austrije.

Odgovornost nadređenih

– Cilj nam je utvrditi odgovornost ne samo liječnice nego i njoj nadređenih koji su znali za propuste, a nisu učinili ništa – kaže inicijatorica Valentina Badanjak Pintarić. Do dr. Ikomonove danas nismo mogli doći.

>> Ministarstvo zdravlja istražuje rad sisačke pedijatrice Ikomonove

Komentara 73

MS
Marinac_SEAL
20:50 13.08.2014.

Ne treba stati samo na tome. Ako je istina sve ovo što se o njoj piše onda joj treba doživotno oduzeti pravo rada u zdravstvu i strpati u zatvor ako je život ijednog djeteta bio ugrožen. Ovo čak ne izgleda kao nesavjesno liječenje, nego kao nešto puno gore.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
20:37 13.08.2014.

Sama je dala ostavku iz osobnih razloga, ma nemoj...Kako to da njene kolege s posla i ravnatelj bolnice nisu čuli prije vapaj majki čijoj je dječici ovaj vrag od doktorice činio neprimjereno liječenje ??? I šta sada hoće li bitii ta makedonka kažnjena ???

PA
pako
10:50 14.08.2014.

Ma ovo je tako strašno i prozirno.Reklama za ovu gospođu od bivšeg gradonačelnika. Što manje obrazovani Hrvati to pametniji. Ukinimo sve škole i fakultete.Ono što je isplivalo na površinu u ovoj zemlji sve sam jad i bijeda. Poluobrazovani ljudi svesve znaju o svemu. Završe ili kupe neku žnj diplomu i ete velikih doktora,profesora,trenera,novinara,ekonomista,izbornika..... Bivša gradonačelnikovica idešššššš Opametite se ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije