OGLASIO SE MILANOVIĆ

Stiglo obrazloženje s Pantovčaka za zabranu vojnih vježbi: 'Nejasni su razlozi MORH-a'

Zagreb: Svečani prijem u Uredu predsjednika RH povodom Dana Hrvatske vojske
Neva Zganec/PIXSELL
31.07.2024.
u 16:46

Pogotovo je nejasno stoga što se u turističkoj sezoni, tijekom srpnja i kolovoza, već 25 godina ne provode veće vojne aktivnosti na moru i u priobalju, kao ni kretanje vojnih kolona ključnim prometnicama, navode u Uredu predsjednika

"Predsjednik Republike Hrvatske i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović obaviješten je u ponedjeljak, 29. srpnja, da MORH traži žurno održavanje jednodnevne vojne vježbe - situacijsko-pokazne demonstracije sposobnosti Hrvatske ratne mornarice - južno od Dubrovnika i to već 1. kolovoza umjesto u listopadu za kada je od ranije planirana vježba HARPUN, glavni obučni trodnevni događaj Hrvatske ratne mornarice", stiglo je u srijedu poslijepodne priopćenje iz Ureda predsjednika nakon što je ministar obrane Ivan Anušić optužio Milanovića da je bez obrazloženja zabranio vojnu vježnu Hrvatske ratne topovnjače, i to usred procesa, kad su topovnjače već isplovile. 
 
"Nejasni su razlozi zbog kojih je MORH želio vojnu vježbu HRM-a održati 1. kolovoza, dakle u jeku turističke sezone, umjesto početkom listopada kada je planirano održavanje glavnog obučnog događaja Hrvatske ratne mornarice u trajanju od tri dana. Pogotovo je nejasno stoga što se u turističkoj sezoni, tijekom srpnja i kolovoza, već 25 godina ne provode veće vojne aktivnosti na moru i u priobalju, kao ni kretanje vojnih kolona ključnim prometnicama", navode na Pantovčaku te dodaju: "Čim je obaviješten o planu hitnog održavanja situacijsko-pokazne demonstracije sposobnosti Hrvatske ratne mornarice 1. kolovoza, a nakon konzultacija s načelnikom Glavnog stožera OSRH, predsjednik Milanović odlučio je kako će se trodnevna vježba HARPUN održati prema već donesenom godišnjem planu, u okviru odobrenih financijskih sredstava, u predviđenom terminu početkom listopada u vodama srednjeg Jadrana." 

Iz Ureda kažu kako se vojne vježbe moraju održavati te da će predsjednik će u okviru svojih ovlasti osigurati nesmetano i redovito održavanje vojnih vježbi. "Ali one moraju biti uredno planirane i pripremljene, a ne ishitrene i na štetu hrvatskih građana i gospodarstva, u ovom slučaju hrvatskog turizma", zaključuje se. 

FOTO Milanovićev život u slikama – od malih nogu do političke karijere

Zagreb: Svečani prijem u Uredu predsjednika RH povodom Dana Hrvatske vojske
1/42
Ključne riječi

Komentara 19

PR
prajdali100
16:57 31.07.2024.

Da nije vojvoda Mandić urgirao kod Milanovića da se vježba otkaže.Možda i onaj Knežević.

Avatar Seurat
Seurat
23:19 31.07.2024.

Lik koji je zbog izbora u sred tjedna, da bi pogodovao partiji, koštao hrvatsku ekonomiju "ko svetog Petra kajgana, sad kao fol brine za našu ekonomiju 😏 Ma daj nas nemoj! .... Vidio si ono što je bila namjera vidjeti, HRM u hrvatskim teritorijalnim vodama najjužnije do sad, ondje gdje je prijepor sa Srpskom Gorom. ...I reagirao kao pravi kukavelj, izdajnik i ruska suka!

HU
Humljak
09:26 01.08.2024.

Titin gardist!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije