GOTOVO 1000 SUDIONIKA

Stožer zabranio vrtićku manifestaciju 'Pozdrav proljeću'

Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
10.03.2020.
u 16:39

U Karlovačkoj županiji nema oboljelih od koronavirusa, ali je 60 osoba pod nadzorom

Po podacima Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije, pod zdravstvenim je nadzorom 60 osoba, a u samoizolaciji su i dalje četiri obitelji iz Žakanje čiji su članovi bili u kontaktu sa zaraženim liječnikom iz Metlike.

- U Karlovačkoj županiji nema oboljelih od koronavirusa, nema razloga za panikom, ali želimo podići svijest kod građana koji su potpuno nezainteresirani za ovaj virus. Na sastanku Stožera odlučili smo zabraniti održavanje manifestacije “Pozdrav proljeću” u Karlovcu jer se radi o gotovo 1000 ljudi gdje bake i djedovi dolaze u kontakt s jako puno vrtićke djece. Razmatramo još neke situacije koje su najviše vezane uz blagdan sv. Josipa koji se bliži i koji se slavi u karlovačkom svetištu – kazao je župan Damir Jelić. Inače, Stožer civilne zaštite održava sastanke svakoga dana i prate situaciju na terenu. 

- Neki od simptoma koji bi ukazivali na zarazu koronavirusom, to je prije svega kašalj, povišena temperatura, otežano disanje te da je osoba došla iz zaraženog područja, komunicira se sa Zavodom za hitnu medicinu, prevozi se u Opću bolnicu Karlovac gdje je dogovorena izolacija takve osobe. Takvoj osobi uzima se potrebni uzorak za analizu na koronavirus, a nakon što se dobije nalaz postupa se dalje prema nalazu – pojasnila je dr. Biserka Hranilović iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo. 

VIDEO Naši poznati znanstvenici odgovaraju na pitanje: zašto se koronavirus toliko brzo širi u Italiji?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije