Branko Roglić:

To su dječje igre koje štete gospodarstvu i u Srbiji i u Hrvatskoj

07.10.2013., Zagreb - Zagrebacki velesajam,  Dom kosarkaskog kluba Cedevita. Predstavljanje knjige
Foto: Pixsell
25.09.2015.
u 11:52

Hrvatski poduzetnici ne kriju da će im zaoštravanje odnosa sa Srbijom donijeti gubitke, o čemu su se izjasnili putem HGK i HUP-a

Hrvatski poduzetnici ne kriju da će im zaoštravanje odnosa sa Srbijom donijeti gubitke, o čemu su se izjasnili putem HGK i HUP-a. Branko Roglić, vlasnik Orbica, i osobno je dao komentar.

– Mislim da je to dječja igra. Obje države imaju ogromne probleme, a oni ih svojim ponašanjem samo povećavaju na štetu oba gospodarstva. Ako se blokade i zabrane dugo zadrže, nastat će ogromna šteta.

Što biste poručili premijerima Milanoviću i Vučiću?

Moj im je prijedlog da se urazume, surađuju i da se zajedničkim snagama dogovore o izbjeglicama. Žao mi je što ni jedni ni drugi nisu svjesni posljedica svojih postupaka, ekonomija je u obje zemlje u lošem stanju i time se stvari samo pogoršavaju. Europska unija se po pitanju izbjeglica pokazala naivnom, trebalo bi donijeti zajednički stav i po tom planu raditi. Moja tvrtka u Srbiji ne uvozi iz Hrvatske nego ima direktan uvoz iz drugih zemalja, trenutačno ne trpi nikakvu štetu jer roba ne ide preko Hrvatske.

Premijer je rekao da su u neke tvrtke u vlasništvu hrvatskih poduzetnika i kompanija u Srbiji upućeni inspektori. Jesu li došli i k vama?

Ne znam je li došao inspektor, ali ako i dođe neće ništa naći, poštujemo sve propise.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Odbijena prosvjedna nota Srbije. Vučić: Spor s Hrvatskom riješit ćemo u nekoliko sljedećih dana

Komentara 1

DU
Deleted user
12:48 25.09.2015.

Dobro je UDBA i njihova zlatna djeca su se zabrinuli....mozda se sad i rijesi kriza...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije