Svjedočila domaćica Vlasta Berger, koja se brinula o stanu obitelji Pukanić

Tražila sam nakit u kutiji, a otvorila sam Mirjaninu torbicu s drogom!

mirjana pukanić
Saša Zinaja
20.10.2009.
u 20:17

Nekad bi joj curila krv iz nosa, Sara i ja bismo joj to rekle, a ona bi obrisala nos i bila bi dobre volje... - tvrdi V. Berger.

Nije bilo danas lako svjedočiti Vlasti Berger, učiteljici razredne nastave, koja se brinula o kućanstvu i Ive i Mirjane Pukanić te o njihovoj kćeri. Izrešetana pitanjima sutkinje zagrebačkog Općinskog kaznenog suda, koja vodi proces protiv Mirjane Pukanić zbog posjedovanja 15 grama kokaina, Vlasta Berger na mnoge upite nije dala jasan odgovor, a neke je dijelove iskaza iz istrage zaboravila.

– Nekoliko dana nakon što je na Ivu pucano (Mirjana Pukanić je tada bila hospitalizirana, op. a), sjećam se da me je Ivo nazvao telefonom i rekao mi da će biti premetačina u stanu te da odem pogledati Mirjaninu sobu. U ormaru među njezinom odjećom našla sam crvenu kozmetičku torbicu, otvorila je i u njoj vidjela vrećicu s bijelim prahom i cjevčicu. Nazvala sam Ivu, a on mi je rekao: “Nemoj to dirati, ostavi tamo gdje si našla.” Sat vremena poslije me nazvao i rekao da će doći dvojica policajaca, koji su i uzeli tu drogu. Pretragu cijelog stana, ne sjećam se točno, policija je obavila iste večeri ili drugi dan.

– Jeste li vi inače ulazili u sobu Mirjane Pukanić i dirali njezine stvari? – pitala je sutkinja

– Ja bih u njezinoj sobi ponekad prespavala nakon što je hospitalizirana, a stvari nisam dirala.

– Zašto ste morali pogledati njezinu sobu prije policije? Što ste trebali napraviti po nalogu poslodavca?

– Utvrditi je li u njezinoj sobi sumnjiv materijal, ali Ivo mi nije rekao što bih “s tim” trebala napraviti.

– Kada ste doznali da Mirjana Pukanić konzumira kokain? – pitala je tužiteljica.

– Kad se počeo odvijati cijeli “džumbus”, kad ju je policija odvela.

– U istrazi ste rekli da ste znali i prije da je konzumirala kokain – podsjetila je tužiteljica.

– Sumnjala sam u to zbog njezina ponašanja i slično?

– Što to znači i “slično”?

– Neću odgovoriti.

– Morate. Vi ste svjedok – ubacila se sutkinja.

– Kako se ponašaju narkomani? Ako netko spava do četiri sata, ode u WC, a nakon toga je dobre volje... Nekad bi joj curila krv iz nosa, a ja i Sara to bismo joj rekle, a ona bi samo obrisala nos i bila bi dobre volje...

– U istrazi ste svjedočili da vas je Ivo Pukanić taj dan nazvao da nađete kutijicu s nakitom Mirjane Pukanić i provjerite je li prodala nešto od nakita jer je sumnjao da ga prodaje zbog kokaina.

– Da, tako je bilo. Tražio je da nađem tu kutijicu s nakitom, a ja nisam znala gdje se nalazi pa sam zvala medicinsku sestru Anu, koja se brinula o njezinoj majci, da je pitam za to.

– Zašto niste pitali Ivu Pukanića gdje se nalazi kutijica s nakitom gospođe Pukanić? – pitala je sutkinja.

– Mislila sam da on to ne zna jer su spavali u različitim sobama. Ne znam što da kažem.

– Ali kako ste vi mogli znati nedostaje li nešto od nakita kada niste znali što ona ima od nakita?

– Vjerojatno bi Ivo provjerio nedostaje li nešto, ja sam samo trebala naći kutijicu s nakitom i krenula sam je prvo tražiti u njezinu ormaru, ali tamo sam među odjećom našla torbicu...

– Zašto ste otvorili tu torbicu, a tražili ste zlatni nakit u kutijici?

– Ne znam.

Odvjetnica Višnja Drenški-Lasan prigovorila je istinitosti iskaza.

Ključne riječi

Komentara 13

CE
cericzel
09:08 21.10.2009.

Vlasta,brijem da te više nitko neće zaposliti kod sebe, ne vole ljudi kad im čistačica kopa po osobnim stvarima. Srami se.

OB
-obrisani-
10:07 21.10.2009.

ovo idiot vidi da je namjeseteno...a i ta glupa baba cak i da je to istina ona bi trebal ic u zatvor jer kopa ljudima za koje radi po stvarima...drito to dozivotna robija zbog kopanja po stvarima..to treba bit u zakonu :)

AM
amonra278
09:23 21.10.2009.

P.S. pozdrav s kvarta puki zivi vjecno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije