Likvidacija

Tvrtka Cvetka Simića bila je u kući osobe s tjeralice

\'za crnu.....23. 03. 2010. Zagreb Kuca u Hercegnovskoj 4 u Donjoj Dubravi u kojoj je Cvetko Simic, nedavno likvidirani mafijas iz Srbije, ciji su ostatci pronadjeni u jezeru Jarun,  imao prijavljenu
Željko Hladika/PIXSELL
23.03.2010.
u 18:36

Simićevo poduzeće bavilo se širokom lepezom poslova, a osnovao ga je pokazavši na Trgovačkom sudu putovnicu BiH.

Tvrtka Taeda d.o.o., čije je sjedište u zagrebačkoj Dubravi, bila je vlasništvo srbijanskog narkodilera Cvetka Simića Preletača (44). Njegov torzo nađen je prije tri tjedna u jezeru Jarun, a nakon toga i njegove odsječene noge.

"Posluje" od 2006.

Policija još traga za Simićevom glavom i rukama, ali bez uspjeha. Simić je tvrtku osnovao 2006. godine, a predmet njezina poslovanja bio je šarolik: kupnja i prodaja robe, trgovačko posredovanje, prijevoz putnika, projektiranje i građenje, nekretnine, pripremanje hrane i pića, promidžba, fotokopiranje, istraživanje tržišta... Prema podacima Sudskog registra trgovačkih sudova RH, Cvetko Simić je pri osnivanju tvrtke naveo da je državljanin Bosne i Hercegovine te je priložio putovnicu te zemlje pod brojem 03FZB1359. Vjerodostojnost te putne isprave je, blago rečeno, upitna jer je poznato da je srbijanski narkodiler u Hrvatskoj već bio zatečen s krivotvorenim bugarskim i dokumentima BiH.

Zanimljivo je da je Simićeva tvrtka, za koju inače ne postoje nikakvi financijski pokazatelji, registrirana na adresi stanovanja, odnosno u obiteljskoj kući Mirka Krakića Švabe (45), za kojim je raspisana Interpolova tjeralica.

Posljedice zapljene

Krakić je lani na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora zbog ubojstva Razije Hamidović 1991. godine u Firenci. U Krakićevoj kući žive njegova majka, supruga i malodobna djeca. Susjedi ih opisuju kao povučene te kažu da često putuju u Njemačku. Pokojni Simić i Krakić, neslužbeno doznajemo, dulje su se vrijeme družili te dogovarali ilegalne poslove u Hrvatskoj.

Simićeva likvidacija mogla bi se protumačiti kao posljedica zapljene dvije tone kokaina u Urugvaju u policijskoj akciji Balkanski ratnik. Kao naručitelji pošiljke spominju se crnogorska braća Duško i Darko Šarić, a Simić je, prema spoznajama policije, bio tek karika u lancu koja je osiguravala rutu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije