PSI SVAKODNEVNO STRADAVAJU

Horor u Međimurju: Pijani mještanin seksualno zlostavljao psa

Jedna osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći kod Jastrebarskog
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
28.10.2024.
u 10:38

Dosad je, ističe A. Hampamer, spašeno 3078 pasa iz naselja kroz sklonište u Čakovcu, a naselja su, upozorava, ponovno puna štenaca, bolesnih i ozlijeđenih pasa.

- Jučer smo ponovo svjedočili stravičnom događaju u romskom naselju Kuršanec, gdje je mladu kujicu pregazio i teško ozljedio kombajn. Ovo se dogodilo samo nekoliko dana nakon što je do nas došla snimka u kojoj pijani stanovnik naselja seksualno zlostavlja psa. Nismo o tome pisali jer nam se sve skupa već i gadi. Pas je kod nas, policija odrađuje svoje, nadamo se da će i DORH - kaže Aleksandra Hampamer iz zaštitarsko-ekološke udruge Prijatelji životinja i prirode iz Čakovca.

U romskim naseljima Međimurja svakodnevno, dodaje, stradavaju psi. - Iako se od 2018. godine provodi projekt zbrinjavanja pasa iz romskih naselja pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, a kojeg provodi Sklonište za životinje Prijatelji Čakovec u suradnji sa stručnim službama, stanovnici romskih naselja i dalje dovlače pse u naselja koje zanemaruju, ne cijepe, ne čipiraju, ne liječe, koji se dalje razmnožavaju, a pomaka nema jer ova država to dozvoljava. Psi u romskim naseljima u 95 posto slučajeva nemaju zadovoljavajuće uvjete držanja jer nema ograđenih dvorišta, nema nadzora, lutaju po naselju prepušteni sami sebi čim odrastu uz rijetke izuzetke - napominje Hampamer. Dosad je, ističe, spašeno 3078 pasa iz naselja kroz sklonište u Čakovcu, a naselja su, upozorava, ponovno puna štenaca, bolesnih i ozlijeđenih pasa.

- Sklonište ulaže ogroman trud, ali ne može samo! Vrijeme je da se zaustavi samovolja i nepoštivanje zakona u romskim naseljima te ovakve krvave scene kojima i previše često svjedočimo! Tražimo hitan sastanak s predstavnicima romskih naselja u suradnji s Međimurskom županijom, predstavnicima gradova i općina u sklopu kojih su romska naselja te sa županom i ministrom poljoprivrede. Tražimo i pokretanje postupaka zabrane držanja pasa u romskim naseljima za sve koji nemaju uvjete držanja, provođenje Zakona o zaštiti životinja jednako za sve bez obzira jeste li pripadnik neke nacionalne manjine ili ne i bez obzira gdje živite te kažnjavanje svih koji se ne pridržavaju Zakona o zaštiti životinja i Zakona o zdravlju životinja - nabraja Hampamer. Treba, smatra, hitno provođenje kontrole mikročipiranja pasa u svim gradovima i općinama Međimurske županije, s kontrolom kastriranih ili nekastriranih životinja jer su oni također izvor novih pasa u romskim naseljima.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Tužne scene s A3: Kamion prevaljen na boku, vozač poginuo

Jedna osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći kod Jastrebarskog
1/14

Komentara 5

UK
ukrajina
11:14 28.10.2024.

Nacionalno kajtazi blago !

Avatar urokljivooko
urokljivooko
11:54 28.10.2024.

Previše im se dozvoljava! Njihove udruge i "društva" postoje samo za uzimanje novaca. Nije mi jasno zašto zakon RH ne vrijede za njih?!

MP
marinko.przolica
12:16 28.10.2024.

Koja priča. Problem su psi i to je drama, a kada kradu, tuku se, prave nered u školi onda se to ne spominje jer ne smije se po manjinama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije