Danas u Večernjem

Zoran Milanović ne želi na predizbore u SDP-u

Zoran Milanović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
03.06.2019.
u 20:00

Vodstvo SDP-a odbilo je ideju da se kandidata za predsjednika bira na predizborima, većina drži da bi to oslabilo stranku.

Kako će SDP izabrati kandidata za predsjednika države, odnosno hoće li imati predizbore na kojima će se odabrati kandidata za Pantovčak iza kojeg će Partija stati trenutačno je glavno pitanje u toj stranci. Na zadnjoj sjednici Predsjedništva koja je održana sredinom prošlog tjedna glavni tajnik stranke Davorko Vidović, najveći zagovornik predizbora, ponudio je članovima vodstva svoju ideju, a to je da se organiziraju široki predizbori na kojima bi pravo glasa imali ne samo članovi SDP-a nego i članovi svih onih stranaka koje bi podržavale SDP-ova kandidata, simpatizeri pa čak i svi zainteresirani građani koji bi platili participaciju za sudjelovanje na tim izborima.

Međutim, većina članova vodstva izuzev Zlatka Komadine i nekolicine koja se nije ni izjašnjavala, tu je ideju odbacila. No malo su izgledni, čini se, i “obični” predizbori na kojima bi između više kandidata birali samo članovi SDP-a jer većina vodstva, smatra kako bi oni samo otvorili “stare rane” koje je stranka, teškom mukom, uspjela donekle sanirati za potrebe izbora za EU parlament.

– Treba jačati stranku, a ne otvarati bokove – kažu članovi vodstva bliski Bernardiću koji ističu i kako je model koji je predložio Davorko Vidović nešto o čemu stranka može ozbiljno razmišljati, ali u budućnosti.

– Za predizbore treba imati i dva jaka kandidata, a pitanje je imamo li ih – kaže naš izvor iz vrha stranke koji poručuje i kako stranka mora imati kandidata do kraja mjeseca, najkasnije do sredine srpnja.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjaka od utorka ili u našem e-izdanju.

U novom broju donosimo i sljedeće teme:

>>Država u brzu mobilnu mrežu želi investirati 1,7 milijardi kuna

>>Penava: Ne znam za izbornu sabotažu, u Vukovaru je sigurno nije bilo

>>49 kuna više za 253 tisuće umirovljenika

>>Država oduzima medvjede: Zatočeni Suzana, Nelly, Brundo, Ben, Bruno i Mrki idu u Kuterevo

Ključne riječi

Komentara 11

WT
Wtf
23:56 03.06.2019.

Čovjek koji je vodio šestu najgoru vladu na svijetu, pet godina ostavio je Hrvatsku duže u recesiji nakon što je svijet iz nje izašao, skoro 200 000 radnih mjesta izgubljenih u privatnom sektoru, sramotne predstečajne nagodbe, nabio dug, niti jednuu reformu nije poduzeo a imao je 83 ruke u Saboru, zavadio se svim vanka itd. nije zaslužio mjesto u kotarskom vijeću. Najgori dužnosnik u povijesti.

RI
rimac444
22:44 03.06.2019.

Slučajnom skakaču je jasno da je bolje izbjegavati javnost, polemike, duele jer će mnoge stvari kriminala i korupcije izaći na vidjelo, gdje je otišlo 135 milijardi za koliko su zadužili državu, gdje je otišlo preko 100 milijardi koje su opljačkali raznim aferama, a najviše otpisom dugova svojoj bagri.

AA
Aartur
00:46 04.06.2019.

Potpuno potrošeni političar koji je odavno prokockao sav kredibilitet koji je eventualno imao. Ali ego mu ne dopušta da se potpuno povuče iz politike tako da će se i nakon ovog odustajanja gotovo sigurno nastaviti povlačiti po marginama SDP-ovih zakulisnih igara i spletki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije