Što je s projektom koji, kažu, želi 10.000 ljudi

Domovinski pokret: U parku na Savici ima mjesta i za igralište i za crkvu

Župa bl. Alojzija Stepinca
14.02.2022.
u 20:00

Park na Savicije, tvrde u Domovinskom pokretu, dovoljno prostran da u njemu budu i crkva i dječje igralište.

Gradnja crkve na Trnjanskoj Savici želja je više od 10.000 Zagrepčana, poručili su jučer skupštinari iz redova Domovinskog pokreta. Zastupnik Igor Peternel najavio je da će u ime svog kluba u Skupštini postaviti gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću pitanje što je s gradnjom crkve na Savici.

Park je, tvrde u Domovinskom pokretu, dovoljno prostran da u njemu budu i crkva i dječje igralište. Predsjednica udruge Stepinčeva Savica Ivana Bandov podsjetila je da su udrugu osnovali kao pokušaj tamošnjih župljana i stanovnika da daju svoj doprinos gradnji župne crkve Blaženog Alojzija Stepinca u svom kvartu– Kapelica i pastoralni centar koji župa koristi u Ulici Zvonimira Rogoza ne zadovoljavaju ni približno potrebe za nedjeljnim bogoslužjem i raznim aktivnostima koje se u župi odvijaju – kazala je I. Bandov. Skupštinski zastupnik Domovinskog pokreta Slaven Dobrović poručio je da u vezi s gradnjom crkve na Savici ponajprije nedostaje dijaloga, posebno o lokaciji, a upozorio je i na komunalne probleme kvarta, osobito u vodoopskrbi i odvodnji. Osvrnuo se i na problem zbrinjavanja otpada.

– Ono što danas imamo ustvari je kontinuitet projekata Milana Bandića unatoč tomu što je sadašnji gradonačelnik dobio najveći dio glasova upravo kao najsnažniji garant diskontinuiteta Bandićeve politike – zaključio je Dobrović.•

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije