stanari ljutiti

Horvatinčićeva zgrada okolnim stanarima zagradila balkone

tonkovic (1)
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/3
16.06.2010.
u 17:34

Problem je, pričaju stanari, što njihove zgrade nemaju temelja pa stanovi ne mogu izdržati gradnju takvog projekta. Investitori su odbili komentirati.

Susjedni stanari gradilišta “Cvjetno” u Ilici 11 ne kriju srdžbu što se na njima “lome koplja” projekta Hoto Grupe. S obzirom na to da, pričaju, okolne zgrade nemaju temelja već su povezane metalnim prstenom, stanovi im se, tvrde, urušavaju, zidovi pucaju, zagrađuju im se balkoni, ulazi im voda, a svime time ruši im se cijena imovine.

“Otkud mu dozvole?!”
Mirjana Tonković s prvog kata na tom broju psihofizičku torturu, kaže, trpi zadnje dvije godine, otkad je građevinska oprema stigla “njoj iza leđa”. Sada je samo pitanje vremena kad će joj zidom petokatnice zagraditi balkon sa stražnje strane stana, koji će nakon toga više sličiti na dno bunara budući da će svjetlost dolaziti samo kroz otvor odozgora.

– Naprosto je nevjerojatno da je dopušteno na nečiji balkon nasloniti zid peterokatnice! I što je najtragičnije nemam se kome žaliti! Od građevinske inspekcije nema nikakve koristi, samo ponavljaju da investitor ima sve dozvole. Pa tko mu dao dozvole da to radi?! – kaže Mirjana Tonković dok pokazuje puknuća na podu balkona, zidova u hodniku i sobi, razdvajanje štokova i i spuštanje stana. Rezultat je to, objašnjava, građevinskih radova Hoto Grupe.

Balkon zagradili i susjedu
Znali su, nastavlja, investitori da se radi o trusnom području, da su okolne zgrade sagrađene bez temelja, no očito ih, dodaje, nije briga. Njezinu prvom susjedu Ivanu Božičeviću također su zagradili balkon, a sve su tužbe, dodaje ona, odbijene “jer investitor ima sve dozvole”. Jadranki Vugrinec u podrumu iste zgrade pak voda ulazi u kupaonicu čim počne kiša.

– Jedan iz Hoto Grupe mi je rekao, pa kaj hoćete, pada kiša! I tako sad zovem njihova inženjera poslije svakog pljuska, pa dođu i nešto tu buše – otkriva Jadranka, koja radi osiguranja vodi dnevnik štete. Stanari se žale i na, tvrde, nepodnošljivu buku koja ne prestaje i zbog koje mnogi spavaju s čepićima u ušima.

Na Stomatološkom fakultetu u Gundulićevoj zidom su zagradili prozore u nekim sobama, a uskoro će im Hoto, kažu medicinari, zidom “poništiti” i prozore duž cijele strane operacijske sale. Otvoreno priznaju da će zbog toga nastradati kvaliteta operacija. Pod u kantini fakulteta se kao i u stanovima u Ilici na rubovima savinuo.

Miroslav Vajagić iz Hoto Grupe odbio je išta komentirati “jer mu je toga već dosta”. Aktivisti Tomislav Tomašević, Teodor Celakoski i Urša Raukar jučer su bili kod predsjednika Ive Josipovića te ga upoznali i s problemima stanara.

Komentara 19

AM
amarila
18:40 16.06.2010.

Ovo je prestrasno sta taj bahati i agresivni investitor radi po centru Zagreba! A vlast se usutila ko da je i nema jer su svi dobili svoj dio kolaca! Do kada ovo bezvlade u Hrvatskoj? Do kada ce korupcija nagrizati nase drustvo?

Avatar possibilis
possibilis
23:35 16.06.2010.

BenoitPot; samo hercegovcu kaktus moze bit povrce

Avatar Patton
Patton
11:21 21.06.2010.

To je početak. Takovu sudbinu je Bandić namjenio još desetini gradskih blokova u središtu Zagreba. Jeli netko zaboravio da se time hvalio naš \"dični\" gradonačelnik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije