Ostali na ulici

Klizači brzog klizanja otjerani s leda na Velesajmu

KLIZACI
Marko Lukunic/PIXSELL
02.02.2012.
u 11:00

Iako već mjesec dana ne treniraju, osvojili su zlatnu medalju i čeka ih natjecanje u Sarajevu

Sedam klizača, odreda članovi Kluba brzog klizanja Zagreb, kojima je od devet do 21 godina, punih mjesec dana imaju zabranu klizanja! Ledu na klizalištu Velesajma, na kojem su inače trenirali, ne smiju se približiti, a prava nemaju ni na dvoranu, čak ni na prostoriju u kojoj bi odradili svoj kondicijski trening.

“Niste u programu...”

Tako je odlučio Zagrebački klizački savez na čelu s predsjednicom Irenom Cajner Mraović, objašnjavajući svoju odluku rečenicom: “Niste ušli u program javnih potreba.”

U programu nije, pravdaju se u Zagrebačkom klizačkom savezu, Klub brzoga klizanja Zagreb jer imaju status privremenih članova, što prema propisanom statutu znači da nemaju pravo trenirati kada to rade svi oni koji su članovi programa, nego, kako su istaknuli iz Saveza, kada si sami osiguraju?! A punopravno članstvo dobit će tek za dvije godine.

– Neka se snađu – poručuju iz Zagrebačkoga klizačkog saveza koji se na službenim stranicama hvali kako je baš njihova svrha zajedničko djelovanje na povećanju broja sudionika. Obavijest o zabrani treniranja treneru kluba Ivanu Doliniću, iskusnom klizaču koji iza sebe ima 13-godišnju karijeru, stigla je e-mailom. Do prosinca prošle godine klizači kluba Zagreb led su dijelili s članovima kluba Meteor, koji poručuju:

– Suglasni smo da klizači kluba Zagreb i dalje treniraju s nama u istom terminu. No, njihova suglasnost, kako se zasad čini, neće promijeniti stvari.

Ipak medalje u ruci

Iako djeca već mjesec dana nisu trenirala, u tome su razdoblju osvojila zlatnu medalju na natjecanju u Italiji te oborila nekoliko osobnih rekorda. Za devet ih dana očekuje natjecanje u Sarajevu, no roditelji već negoduju – poslati djecu koja nisu trenirala i sami platiti taj trošak, nije isplativo. Trener Ivan Dolinić, poručuje, ne riješi li se hitno situacija, klub će se ugasiti. Dogodi li se to, ugroženo je cijelo brzo klizanje u Hrvatskoj. Tada bi ostao samo jedan aktivni klub, koji bi također izgubio led jer bi izgubili kategorizaciju – ne bi se imali s kim natjecati.

Ključne riječi

Komentara 3

LI
liliZG
11:41 02.02.2012.

sramota, sramota, sramota, ..................i opet birokracija kroji sportsku pravdu......

PR
prime
23:41 02.02.2012.

gamad jedna koja radi tamo umjesto da se ravijaju oni sve male sportove gase!!

HS
hr sokol
12:54 03.02.2012.

Nemojte odustati! Borite se! Samo naprijed! Hrabro! Mislim da je slicno i s hokejasicama, a ne odustaju! Sretno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije