dar građanima

Kratka, ali slatka vožnja uspinjačom besplatna do 6. siječnja

uspinjaca
Patrik Macek/PIXSELL
07.12.2012.
u 10:13

Stara dama, željeznica na uže od žice, 8. listopada navršila je 122. godine od puštanja u pogon. Sad će vas s "Fuliranja" u Tomićevoj brzo i besplatno prevesti do Gornjeg grada

Kratka, ali slatka vožnja uspinjačom do 6. siječnja je besplatna. Radosnu vijest u ove predblagdanske dane objavio je ZET, a vožnju za nula kuna daruje tvrtka Siemens koja je sudjelovala u obnovi električne uspinjače. 

Do Gornjeg grada sada ćete lako i brzo. Inače, u Tomićevoj ulici, odakle uspinjača kreće prema visinama, ove godine prvi je put predstavljen božićni sajam nazvan "Fuliranje kod uspinjače" 

Stara dama, željeznica na uže od žice, 8. listopada navršila je 122. godine od puštanja u pogon. Uz to što je najstarije javno prijevozno sredstvo u Zagrebu, godinu dana starije od konjskog tramvaja, s prugom dugom 66 metara, najkraća je na svijetu. Do danas je u cijelosti zadržala prvobitni vanjski izgled i građevnu konstrukciju, a i većinu tehničkih svojstava koja su joj dali graditelji, te je zagrebačka uspinjača zakonski zaštićena kao spomenik kulture, podsjetili su iz ZET-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije