ZDRAVSTVO

Lijekovi i gaze pri kraju

26.04.2003.
u 00:00

U HZZO-u poručuju da bi dugoočekivani novac liječnici trebali dobiti danas , a najkasnije u ponedjeljak

Zabrinuti dugim čekanjem glavarina bez kojih im je rad s pacijentima doslovno nemoguć, gradski liječnici primarne zdravstvene zaštite nazvali su našu redakciju kako bi se požalili na neodgovornost Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Bez novca, kažu, ne mogu isplatiti plaće, platiti zakup te naručiti lijekove, a u HZZO-u im poručuju da bi dugoočekivani novac trebali dobiti danas.

- Nikada duže nismo čekali naš novac. Inače glavarine stižu oko 15. Ne možemo isplatiti plaće, uplatiti doprinose, zakup, a najgore je što ne možemo naručiti lijekove, zavoje i gaze čije su zalihe pri kraju - požalila nam se Željka Blažević Cvatović, liječnica Doma zdravlja "Zagreb - Zapad" na Remizi i dodala da s glavarinama i kada su redovne teško plaćaju zakup koji im je u siječnju s 750 poskupio na 1250 kuna, te brojne režije.

U ordinaciji na Remizi, ali i u Domu zdravlja "Zagreb-Centar" u Runjaninovoj, prijeti nestašica ampuliranih lijekova, pencilina, voltarena i ketonala. Da bi naručili lijekove i zavoje bez kojih ne smije raditi niti jedna ambulanta, kažu liječnici, moraju platiti dostavljačima, a novca nemaju.

- 1215 liječnika u zakupu, privatnika i zaposlenika domovima zdravlja u Zagrebu i Županiji koji nisu dobili glavarine, danas, najkasnije u ponedjeljak, moći će s računa podići novac - poručila je Mirjana Rađenović, pomoćnica ravnateljice HZZO-a za ekonomske poslove i dodala da u HZZO-u ne znaju zašto je kasnila isplata 40 miliuna kuna glavarina zagrebačkih liječnika iz Državne riznice.

Lejla DERVOZ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije