JARUNFEST 2002.

Na Jarunu najveća pozornica u gradu

01.07.2002.
u 00:00

* Pontonsku pozornicu na veslačku stazu jučer ujutro doteglila je motornim čamcima Hrvatska vojska

Kazalište Komedija priređuje pod pokroviteljstvom Večernjeg lista na Jarunu od 4. do 10. srpnja Jarunfest - kazalište na vodi. Otvorit će ga premijerom operete Johana Straussa mlađega "Noć u Veneciji", a izvest će i svoj veliki hit - rock-operu "Jesus Christ Superstar".

Jučer je ujutro Hrvatska vojska na veslačku stazu motornim čamcima doteglila pontonsku pozornicu i postavila je kod Otoka Univerzijade, pa će se s tribina, osim sportskih događaja, odsad moći gledati i kazališne predstave. Za pozornicu veličine 32 puta 24 metra radnici Hrvatskih šuma potrošili su gotovo 600 kubika drva da bi daskama što život znače popločili gotovo 800 četvornih metara pozornice - trenutačno najveći scenski prostor u gradu. Na pozornici je i niša za Komedijin orkestar te garderobe i šminka za glumce.

Ansambl predstave do pozornice će biti prevezen čamcima, a za premijernu predstavu "Noć u Veneciji" jezero će "odglumiti" venecijanske kanale. U predstavi će sudjelovati i čamci koji će s pjevačima ploviti oko pozornice. Raskoši scenografije pridonijet će atraktivne fontane i vatromet. Generalne probe za taj spektakl održat će se 2. i 3. srpnja, a ulaz je slobodan. (A. Kr.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije