TRGOVINA

Otvara se pet trgovinskih centara

17.08.2003.
u 00:00

Pri svršetku je uređivanje Kauflanda u Dubravi, a slijede otvaranja nove Bille, Getroa, Bauhausa i Peveca

Zagrepčane će ove jeseni dočekati nekoliko novih trgovinskih centara na rubovima grada - Bauhaus i Pevec u Jankomiru, Kaufland u Dubravi, Billa i Getro u Črnomercu... Na njihovim parcelama građevinski radovi već napreduju punom parom, pa je prvi trgovinski centar Kauflanda u Zagrebu pred otvorenjem.

Kaufland ima svoj centar već nekoliko godina nadomak Velikoj Gorici, a sada će i Zagrepčani moći odlaziti do Slavonske avenije, pokraj skretanja za tvornicu DTR, po najrazličitije veće proizvode ili sitnice za dom. Ovih dana radnici su uređivali parkiralište, postavljaju se police u hipermarketu, iskušavaju prilazne rampe za istovar robe u skladište, a obližnji stanari zaključuju kako se datum otvaranja sve više bliži.

- Nakon nekoliko mjeseci radova, gradnja centra je pri kraju. Nisam oduševljen takvom gradnjom jer će nastajati još veće prometne gužve, ali često ću navraćati zato što volim razgledavati sitnice za dom. Zgrada i ne izgleda tako loše jer ne podsjeća na skladište, kao neki slični centri u gradu - komentirao je prizemnicu u blizini benzinske crpke Europetrola umirovljenik Ilija Čajlaušić.

Billa i Getro grade se u trokutu kod Prilaza Gjure Deželića, Zagrebačke ulice i Ilice, a oba bi centra trebala biti gotova do jeseni, kako najavljuju iz uprava. Najave za gradnju još jedne Bille u Zagrebu počele su još prošle godine, ali su građevinski radovi počeli tek ovog proljeća. Getro je, pak, svoj treći cash and carry centar počeo planirati u tišini, a buku su prije strojeva podigli obližnji stanari, protiveći se gradnji. Ipak, jedan od vodećih trgovačkih divova u Hrvatskoj isposlovao je sve potrebne dozvole i radovi su počeli, a u neposrednoj blizini Plivina istraživačkog centra i 15-ak minuta od središta grada niknut će trgovinski centar s prilazima za dostavne kamione i podzemnim parkiralištem.

Do kraja godine oživjet će kupnja u Jankomiru. Zapadni dio grada obogatit će još jedna trgovina iz lanca opreme za vrt i dom, Bauhaus, sa 15 tisuća četvornih metara prodajnog prostora.

- Zaposlit ćemo novih 130 radnika, centar će imati petstotinjak parkirališnih mjesta, a asortiman ćemo obogatiti suradnjom s novih 160 dobavljača - ispričala je voditeljica poslovnice u Zagrebu Đurđica Hađur, te najavila još jedan centar u Zagrebu iduće godine.

Do trgovinskog centra King Cross u prostoru Instalotehne na 35 tisuća "kvadrata" zemljišta niknut će dosad najveći prodajni centar tvrtke Pevec, pa će kupci iz zapadnog dijela grada moći ubuduće birati između nekoliko centara s kućanskim aparatima i bijelom tehnikom, vrtnim alatom, elektronikom....

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije