kažnjen sa 10.000 kn

Zdravko Mamić napao Eduardova odvjetnika: Ti si lažov, monstrum!

zdravko mamić (1)
Daniel Kasap/Pixsell
19.03.2013.
u 15:54

Prije nego što ga je sutkinja uspjela izbaciti iz sudnice, Mamić je kazao: “Sve za svoju državu” i izišao van.

U Palači pravde u kojoj Eduardo Da Silva traži da se ugovori između Zdravka Mamića te njegova sina Marija sklopljeni s Da Silvom 2001. 2004. i 2007. proglase ništavnima jer smatra da su zelenaški, Zdravko Mamić je novčano kažnjen sa 10.000 kn jer je izvrijeđao Da Silvinog odvjetnika Ivicu Crnića, bivšeg predsjednika Vrhovnog suda.

Kaznu mu je izrekla sutkinja Jesenka Šojat, a Mamić je sam napustio sudnicu. Mamić je 2007. prenio potraživanja prema Da Silvi na sina Marija, pa mu je Da Silva dužan plaćati 20 posto naknade od svih primanja do kraja karijere. Da Silvi su temeljem tog ugovora blokirani računi i imovina u iznosu od 5,5 milijuna kn. Svjedočio je o okolnostima u kojima je potpisao sporne ugovore, a prvi u dobi od 18 godina i kad mu je, kaže, Mamić dao do znanja da nogomet u RH može igrati jedino preko njega. Tvrdi da je bio mlad i neiskusan te da nije kod javne bilježnice pažljivo slušao što je potpisao.

– Mamiću sam od 2001. do 2004. isplaćivao proviziju od 20, 25 posto plaće u Dinamu, oko 4000 eura godišnje. Kada sam 2004. dobio godišnju plaću u Dinamu od 120.000 eura, tada sam mu godišnje do 2007. isplaćivao proviziju na ruke od 24.000 eura. Nakon 2007. godine, kad sam otišao u Arsenal, ne plaćam mu ništa jer sam saznao da Marijo ima proviziju kao menadžer od Arsenala, svjedočio je Da Silva.

Mamić je svjedočio koliko je uložio u Da Silvu, brinuo se za njega i plaćao mu operacije.

– Nisam imao pretenziju da budem menadžer s FIFA licencom, to su bila moja građanska ulaganja. "Mamić sport agencija" brinula se za vitalizaciju, treninge igrača... Kupovao sam im aute, plaćao stanove, obuću, odjeću. Dao sam Eduardu 300.000 eura na ruke za kupnju kuće njegove majke u Brazilu i 200.000 eura da zatvori kredit prije odlaska u London (taj dio je Da Silva demantirao op. a). Ja sam proganjan k'o zvijer, a Da Silva je iz mog sustava od nekoliko tisuća kuna zarade došao do godišnje zarade u Arsenalu od milijun i pol do dva milijuna eura, a u Shakhtaru godišnje zarađuje po mojim saznanjima tri milijuna eura i od ova dva kluba će zaraditi 21 milijun eura. Krvarim što je došlo do ovoga, ali moja ljubav prema Eduardu neće biti ugašena, jer znam da iza tužbe stoji njegova podsvijest u liku supruge, svjedočio je Mamić.

No, kada mu je Crnić počeo postavljati pitanja o funkcijama u Dinamu, nazvao ga je lažovom i monstrumom i da djetetu otima novac, a neće ga obraniti. Nije stao na tome pa mu je još i rekao: "Nisi više tatin sin, sad si odvjetnik miš".

Inače otac Ivice Crnića pokojni je Jadranko Crnić, koji je bio cijenjeni predsjednik Ustavnog suda. I nakon što ga je sutkinja opomenula i rekla da će ga izbaciti iz sudnice, Mamić je opet nastavio: "Ja ću skočiti kroz prozor iz sudnice kad postavite suvislo pitanje. Ako Crnić, sin velikog tate, dobije ovu parnicu, ja ću Eduardu platiti 2 milijuna eura".

Na kraju je napustio sudnicu dobacujući Crniću da svaki dan ide na konzultacije kod Jovanovića.

>>Da Silva traži da se ugovori s Mamićima proglase ništavim

>>Odvjetnici tvrde da Eduardo ima šanse dobiti slučaj na sudu

Ključne riječi

Komentara 146

SE
serđo
16:41 19.03.2013.

žalosno da je uopće do toga došlo, ali takvi su ljudi. poznavajući eduardovu tazbinu, uopće ne sumnjam u mamićeve riječi. tamo nema tko se nije već pokušao ogrebati. no, dudu mora s tim živjeti, svakom po zasluzi.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
16:47 19.03.2013.

@Marsijanac Ako ti je nekad netko pruzio ruku ne znaci da moras biti i njegov rob,.....a o tome i jest ovaj sud. Osim toga,...Mamic ga je doveo da igra u Dinamu i za svoje igre je bio placen,......placom od koje muje Mamic uzimao lovu.

CA
cackalica
16:41 19.03.2013.

Na zalost 80% hrvata su poput mamica ali ne u dobrotvornim svrhama kao on nego u lopovluku i kradji ispod stola i u rukavicama a fala bogu to se i vidi u zemlji u kojoj je placa 2300 kuna aa ravnaju se sa zapadom ZALOSNO ZA TO SU SE BOTILI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije