NOMINACIJE ZA PORIN

Dino Dvornik nominiran za najviše Porina

31.03.2009.
u 17:08

U Hrvatskome novinarskom društvu 31. ožujka proglašene su nominacije za Porin 2009. godine. Početni govor održao je Hrvoje Markulj najavivši 16 nominacija i to da će se ovogodišnji Porin održati 9. svibnja u Biogradu na Moru. Također je najavio da će se nastupi iz kategorije jazza i klasične glazbe održati 6. svibnja u Šibenskom kazalištu.

Kako je kazao Mrkulj, na ovogodišnju adresu Instituta hrvatske glazbene industrije, u svim kategorijama i od svih izdavača, pristiglo je čak 1266 prijedloga. Dakle, prijavljeni su svi glazbeni žanrovi od zabavne glazbe, popa, rocka, pa do etna, jazza i klasične glazbe.

Nakon prvog kruga glasovanja svaka od ovogodišnje 44 kategorije nominacija brojit će samo tri nominacije.

Najviše nominacija za diskografsku nagradu Porin dobio je pokojni pjevač Dino Dvornik, kao i njegov nedovršeni album "Pandorina kutija". U kategoriji za album godine osim Dvornikove "Pandorine kutije" nominirani su i albumi "A L’Olympia" Tereze Kesovije i "Ako to se zove ljubav" Tonyja Cetinskog.

U kategoriji najboljeg albuma klupske glazbe nominirani su albumi Ede Maajke, Elementala i Postolara Trippera, dok su u kategoriji najboljeg pop albuma nominirani "Ako to se zove ljubav" Tonyja Cetinskog, "Pandorina kutija" Dina Dvornika i "Sunce se ponovno rađa" Massima Savića.

Ove su godine za najbolji rock album (objavljen u prošloj godini) nominirani "Sputnik" grupe Vatra, "Tajno ime" Prljavog kazališta i "Unplugged" Majki.

Nominacije za najbolju žensku vokalnu izvedbu dobile su Josipa Lisac, Tereza Kesovija i Radojka Šverko, dok su se u konkurenciji za najbolju mušku vokalnu izvedbu ponovno našli Dino Dvornik, Massimo i Toni Cetinski. (p.s)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije