gostovanje

Dubrovački djevojački zbor "Amorette" oduševile Bečane

amorette
11.03.2011.
u 22:51

Oduševljena bečka publika nagradila je mlade Dubrovkinje, uglavnom srednjoškolke.

U sklopu gostovanja u Austriji od 11. do 13. ožujka, u svečanoj dvorani Kotarskog poglavarstva 4. stambenog okruga Wieden u Beču, u petak navečer sjajan koncert održao je Dubrovački djevojački zbor "Amorette".

Koncert pod naslovom „Dubrovački biseri“ organizirao je Ured Hrvatske matice iseljenika u Dubrovniku na čelu s Majom Mozarom u suradnji s Veleposlanstvom RH u Austriji, Hrvatskim gradišćanskim kulturnim društvom u Beču, Hrvatskim kulturnim društvom u Željeznom, Seoskim društvom Šuševo Aktiv i potporu Hrvatsko-austrijskog društva Dubrovnik.

Oduševljena bečka publika nagradila je mlade Dubrovkinje, uglavnom srednjoškolke, i nekoliko osnovnoškolka burnim aplauzom.

- Bilo je veliko zadovoljstvo prvi put nastupiti u Beču i pjevati pred divnom bečkom publikom, rekla je nakon koncerta za Večernji list voditeljica Zbora profesorica Maja Marušić, zahvalivši svima koji su omogućili gostovanje Dubrovačkog djevojačkog zbora u Beču i Gradišću. Dodala je da je bečki koncert bio jedan u nizu brojnih nastupa ovog Zbora kako u Hrvatskoj, tako i izvan njenih granica.

- Nastupali smo u mnogim hrvatskim gradovima i na najljepšim dubrovačkim pozornicama i Dubrovačkim ljetnim igrama, ali i u Europi, Londonu, mađarskom Pečuhu te SAD-u“, naglasila je voditeljica Zbora. Napomenula je da su „Amorette“, koje su nastale iz zbora „Anđeli“, glazbeno školovane u dubrovačkoj Umjetničkoj školi Luka Sorkočević.

Mlade Dubrovkinje su iz Beča otputovale u Gradišće gdje će u subotu 12. ožujka navečer nastupiti u mjesnoj crkvi u Šuševu (Nebersdorf) te u nedjelju 13. ožujka na misnom slavlju u Donjoj Pulji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije