MADONNA CONFESSIONS ON A DANCE FLOOR (Warner/Dancing Bear)

cd_madonna.jpg
import
17.11.2005.
u 09:25

Tijekom protekla dva desetljeća Madonna je svojim angažmanom zadirala u sve zakutke popularne kulture, no dance glazba ostala je konstanta kojoj se vraćala uvijek, a pogotovo nakon kiksa na relativno skliskom i manje istraženom terenu.

Tako je i ovoga puta  poslije komercijalnog debakla "American Lifea", navodno njezina najslabije prodavanog albuma  Madonna kroz dvanaest novih pjesama ponovno uspostavila vezu s onim što najbolje zna: oznojenom, ne odviše suptilnom plesnom glazbom. Snimljen na londonskim lokacijama uz autorsku i producentsku asistenciju dvadesetosmogodišnjeg DJ-a i remiksera "Les Rhytmes Digitales" Pricea, "Confessions On A Dancefloor" pretvoren je u jednosatnu i vrlo skupocjenu retro dance/future disco vježbu.

Priča je najavljena slabašnim pilot-singlom "Hung Up" sa sempliranim Abbinim hitom "Gimme Gimme Gimme", no srećom, mnogi dijelovi albuma nadilaze slične banalnosti. Jedan od zanimljivijih primjera je "I Love New York" u kojemu Madonna svojim oponentima (ili je to George W. Bush?) poručuje da, ako im se ne sviđaju njezini principi, odu u Teksas. Zabavna je i "Sorry" čiji se hit-singl potencijal otkriva već nakon prvog refrena, te "Let It Will Be", u kojoj je na klupsku tumpa-tumpa mehaniku nakalemljena gotovo šarmantna melodija.

Najambicioznija je "Isaac", naslovljena po gostujućem jemenskom pjevaču Yitzaku Sinwaniju, dok će tema Future Lovers ostati u pamćenju po dvije stvari  citiranoj "I Feel Love" Donne Summer i zavodljivim uzdasima 47-godišnje Madonne: theres no love like the future love. Budućnost? Čini se da u svijetu gospođe Madge ona nikada ne prestaje. (D. L.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije