Sado-mazo, fetišizam i incest u Klovićevim dvorima

Fotografija Miche Kleina
import
06.09.2005.
u 12:31

Izložba “Nizozemski autoportret” koja se otvara 13. rujna u Galeriji Klovićevi dvori prikazat će ukupno 64 rada čak 18 nizozemskih autora koji svojim provokativnim, seksom nabijenim, uratcima šokiraju javnost.

Mnoštvo erotike, aluzija na incest između majke i sina, kao i pregršt falusnih simbola – tako bi se mogla ukratko sažeti izložba koja će sigurno izazvati pozornost javnosti na našim prostorima, nenaviknutu na ovakav tip kulturnog izražavanja.


Izložbu otvara performans Ceesa Krijnena i njegove majke

Kad je nedavno na Eurokazu na pozornici izveden felatio pred publikom, hrvatska javnost se šokirala takvom vrstom umjetnosti, nazivajući taj čin imenima koje ovdje nije pristojno spominjati. Unatoč tako oštroj reakciji hrvatske javnosti na “seks u kazalištu”, kustosica galerije Klovićevi Dvori Jasmina Bavoljak odlučila se na postavljanje ovakve izložbe.

Tema izložbe je autoportret, a na izložbi će biti djela nastala u posljednjih 20 godina. Naravno, na njoj neće biti prikazana isključivo “šokantna” djela poput onog fotografa Paula Blanca ili performansa Ceesa Krijnena koji uključuje njegovu majku, no ona će sigurno privući više pažnje, i na kraju više – posjetitelja.


Galerija Klovićevi dvori

Izložbu "Nizozemski autoportret" moći ćete pogledati od 13. rujna do 2. listopada.
Radno vrijeme galerije na Jezuitskom trgu 4 je od 11,00-19,00. Ponedjeljkom galerija ne radi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije