Savjetuje trihologinja

Ako želite zdravu kosu koja brže raste, prije tuširanja par minuta odvojite za masažu vlasišta

Shuttershock
01.06.2022.
u 14:30

Masaža vlasišta pomaže da vlasi dobiju dovoljno kisika i hranjivih tvari, što im je nužno za zdravlje i rast, kaže trihologinja.

Vlasište se preko dana zateže; čak i ako ne nosite čvrste gumice za kosu, pa se protok krvi smanjuje, a rast kose usporava, kaže trihologinja i osnivačica centra Root Cause Scalp Analysis Bridgette Hill.

Napetost iz njega se, dodaje, može ukloniti redovitom masažom koja će potaknuti protok krvi tjemena, pa će vlasi dobiti dovoljno kisika i hranjivih tvari što im je nužno za zdravlje i rast, a istraživači kažu da masaža vlasišta pridonosi i gušćoj kosi, odnosno debljim vlasima.

7 namirnica pomoću kojih će vaši zubi postati bijeli kao iz reklama

1/8

Evo kako možete kod kuće (najbolje prije tuširanja) izmasirati vlasište:

- Osobno počinjem masažu s ramenima i vratom, napredujući do vrha glave - rekla je  Hill za Mind Body Green, "a zatim krećem na zatiljak pa s obje ruke do tjemena".

Ona savjetuje i korištenje ulja za kosu koje ćete prstima masirati u vlasište tri do pet minuta.  Ako imate jako kovrčavu, čvrsto uvijenu kosu Hill preporučuje i da je podijelite u kvadrante i nanosite ulje dio po dio, lagano masirajući svaku regiju vrhovima prstiju dok vam cijelo tjeme ne bude obilno premazano.

- Nakon što su tjeme i kosa premazani, upotrijebite četku za vlasište i s njom masirajte još tri do pet minuta po cijelom tjemenu - kaže Hill. "Počnite od potiljka i radite polukružne pokrete prema gore i oko glave".

Nakon dva do tri ponavljanja kosu operite šamponom i dalje njegujte kao obično. 

Kao dijete bila je luda za Harryjem Potterom, pa joj je tata izgradio mini Hogwarts!

.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije