Mljaac!

Ne znate što bi za ručak? Isprobajte jednostavan umak za tjesteninu, sa samo tri sastojka

shutterstock
15.11.2022.
u 06:00

Nije samo popis sastojaka ono što umak za tjesteninu čini tako jednostavnim, već i činjenica da nema sjeckanja, pirjanja ili uopće previše posla

Zaboravite na začinsko bilje, češnjak i hrpe povrća, ovaj umak za tjesteninu koji je nazvan jednim od najboljih na svijetu treba samo rajčice, luk i puno maslaca, kako piše Metro.

Nije samo popis sastojaka ono što umak za tjesteninu čini tako jednostavnim, već i činjenica da nema sjeckanja, pirjanja ili uopće previše posla. Iako bi vam moglo biti čudno baciti prepolovljeni luk u tavu i ostaviti ga ondje, to daje okus rajčicama.

Volite li grickati kisele krastavce? Ovo je dobro znati:

1/4

Također je potrebno manje od sat vremena da se napravi i treba samo povremeno miješanje, tako da zaboravite na sate i sate provedene nadgledajući štednjak.

Sastojci:

  • 800 ml pasiranih rajčica
  • 1 bijeli luk, oguljen i narezan na pola
  • 5 žlica maslaca
  • Sol 

Priprema:

Stavite sve u veliki lonac pa stavite da se kuha na srednje jakoj vatri i ostavite 45 minuta bez poklopca. Povremeno promiješajte, ali ne brinite o gledanju lonca.

Kad vrijeme istekne, izbacite polovice luka i poslužite umak s tjesteninom ili špagetima po izboru.

Nekoliko jednostavnih načina kako cijelu kuću možete očistiti samo s - limunom:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije