Nostalgija

Retro slastice preplavile trgovine u Velikoj Britaniji

slatkisi
07.11.2009.
u 15:00

Tko bi rekao da će recesija izazvati osjećaj nostalgije te da ćemo s oduševljenjem prihvatiti povratak starinskih pakiranja bomobona i ostalih slastica?

Tko bi rekao da će recesija izazvati osjećaj nostalgije te da ćemo s oduševljenjem prihvatiti povratak starinskih pakiranja bomobona i ostalih slastica? To se pitaju Britanci nakon što je u krizi povećana potražnja za “udobnijom” hranom odosno onom koja se pakira na tradicionalan način. Marks & Spencer prijavio je 70 posto veću potražnju za slatkišima pakiranim u staklenkama.

House of Fraser i Harvey Nichols u pregovorima su sa slastičarnicama kako bi vratili u prodaju popularne slastice pakirane u velike staklene posude u kakvima su se nekada prodavale. Retro slatkiši vratili su se u mnoge britanske trgovine, a analitičari smatraju kako je za to zaslužan Woolworth koji je uveo način kupovanja slatkiša gdje ljudi sami biraju koje žele i koliko žele.

Analitičari predviđaju rast prodaje slatkiša za 9 % u sljedećih pet godina, što će podići tržišnu vrijednost do 2 milijarde funti godišnje u usporedbi sa dosadašnjih 1,7 milijardi.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Hemp
Hemp
15:29 07.11.2009.

Tko bi rekao da će recesija izazvati osjećaj nostalgije =========================== hahaha..koji ste vi glupani....nema ovo veze sa recesijom....ovo je \"moda\"..ove \"radnje\" sto ste naveli, tu ide elita kupovati, visa srednja klasa i bogatiji... ova jedna, kako vi kazete staklenka sea se bice prodava po 500 kuna i vise.... i ja ovo pisem iz londona, i sto se recesije tice, dabogda i hrvatska bila u recesiji ko sto je sad britanija....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije