Gosti iz Vojvodine

Obožavatelji presretni! Zvonko Bogdan najavio koncert u Areni u Varaždinu

Zvonko Bogdan
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/5
04.09.2024.
u 14:06

Varaždin će na jednu večer postati dom starogradskih pjesama i romansi, dom tambura, ravnice i nostalgije vojvođanskih salaša

Istinski velikan tamburaške glazbe, legenda vojvođanske pjesme i starogradske glazbe te majstor mađarskih i rumunjskih romansi, samo su neki od epiteta koje krase veliko ime – Zvonka Bogdana, čiji je nastup najavljen u Areni Varaždin za 19. listopada. O stvaralaštvu Zvonka Bogdana ne treba posebno govoriti. Od mlađih generacija do najstarijih, nema tko nije zapjevao 'Govori se da me varaš', 'Kraj jezera', 'Osam tamburaša', 'Fijaker stari' (…), a u novije vrijeme i 'Prošle su mnoge ljubavi', 'Život teče u laganom ritmu', 'Tko te ima taj te nema', 'Šta li radi moja ljubav' i mnoge druge pjesme. Uz mađarske i rumunjske romanse, starogradske pjesme, sevdalinke pa sve do antologijskih melodija poput 'U tom Somboru', 'Ej salaši na sjeveru Bačke' i 'Već odavno spremam svog mrkova', posjetitelji Arene Varaždin moći će uživati uz Zvonka Bogdana i četrnaest tamburaša, od kojih su neki svirali s čuvenim Janikom Balašem, a i danas su vjerni tamburaškoj glazbi i sviraju u svojim sastavima ili u Velikom tamburaškom orkestru Radio televizije Vojvodine.

Posjetitelji će imati rijetku priliku prisustvovati večeri koja će im ostati kao uspomena na jedno vrijeme koje se ponoviti neće, na ravnicu prepunu salaša, konja, fijakera, tambura i pjesama uz vrhunskog pjevača i autora, zaljubljenika u vojvođansku ravnicu i čuvara tradicije svojih predaka - Zvonka Bogdana. Varaždin će tako na jednu večer postati dom starogradskih pjesama i romansi, dom tambura, ravnice i nostalgije vojvođanskih salaša.

VEZANI ČLANCI

 

 

Na koncertu će nastupiti i plesači iz Subotice i Tavankuta u spomen na nastup subotičkog KUD-a Bratstvo, koji je daleke 1952. godine na svjetskom natjecanju u Langollenu (Wales) osvojio prvo mjesto u folklornoj kategoriji, izvodeći Momačko kolo uz pratnju tamburaškog sastava legendarnog Tumbas Pere Haje.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije