Još jedan sjajan koncert poznatog pjevača

Zarazna Čolićeva energija digla je publiku na noge u Areni, a iz prvog reda koncert su pratila i poznata lica

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/17
26.12.2022.
u 21:52

Zagreb se svrstao na mapu rijetkih gradova koji su imali priliku uživati u ekskluzivnoj glazbenoj priči, tijekom koje su Čolić i sjajni instrumentalni solisti novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad izveli više od 30 njegovih svevremenskih hitova.

Gromoglasnim pljeskom večeras je dupke ispunjena Arena Zagreb dočekala Zdravka Čolića, već nekoliko desetljeća jedno od najvećih imena regionalne glazbene scene. Dugoočekivani koncert uslijedio je nakon četiri godine, prije koliko je, na istom mjestu, Zagrepčanima također priredio večer o kojoj se dugo pričalo.

Ipak, večeras je uz svoju interpretaciju, moćan vokal, prepoznatljivu boju glasa i neodoljivi šarm dodao još jedan veličanstveni doživljaj i prizor publici, u obliku pratećeg simfonijskog orkestra u sastavu više od 50 vrhunskih glazbenika. Tako se Zagreb svrstao na mapu rijetkih gradova koji su imali priliku uživati u ekskluzivnoj glazbenoj priči, tijekom koje su Čolić i sjajni instrumentalni solisti novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad izveli više od 30 njegovih svevremenskih hitova.

Već na prve taktove prve pjesme 'Produži dalje', zarazna Čolićeva energija digla je publiku na noge, iako su sva mjesta u dvorani bila sjedeća. Retrospektiva pjesama ''provela'' ih je kroz čak pet desetljeća respektabilne i zavidne karijere, a sve pjesme izvedene su u posebnim aranžmanima, koje potpisuje dirigent Fedor Vrtačnik, odnosno u pomalo novom ruhu i zvuku, primjerenom ovoj ekskluzivnoj glazbenoj priči. U publici je bilo i poznatih lica, a nastup Zdravka Čolića iz prvih redova su pratile i Iva Todorić i Iva Radić. 

Isti sastav, najveći dosad, i magičan zvuk simfonijskog orkestra očekuju zagrebačku publiku i u utorak, 27. prosinca, s obzirom da je jedna Arena Zagreb ovaj put bila premala za sve one koji su željeli doživjeti ovaj koncert koji daje posebnu draž u božićno-novogodišnje doba.

VIDEO Massimo je nizao brojne hitove, a sve je počelo idejom Siniše Škarice koja ga je dovela do vrha top lista

Ključne riječi

Komentara 28

BO
Bojnik
22:54 26.12.2022.

Rock-zvezda “Besmrtnog partizanskog odreda” i njihovi unuka. Toliko moderan i suvremen.

BO
Bojnik
22:50 26.12.2022.

Na Hrvatski Božić jugonostalgičari uz pomoć bijesnog srpskog glasila VL promoviraju region i bratstvo i jedinstvo. Srećom rikava im publika kao i pratitelji ovog jugozombija.

LL
lijepa_li si
23:52 26.12.2022.

ove dvije tete, ive, su predmet sprdnje po nazovi hr portalima...osim kad su na koncertima "najboljim, legendarnim pjevačima i pevaljkama" iz regiJona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije