DERBI

Aljoša bira blještavije cipele

13.04.2003.
u 00:00

Dinamo će u nedjelju proslaviti naslov - kaže Robi

Na jednu je noć groznica derbija, bar što se hajdukovaca tiče, preseljena u Ljubljanu. Nisu bijeli u deželi imali problema s traženjem hotela, odmah su se odlučili za Mercator, Hajdukovi šalovi, zastave i kape zauzeli su prostranu, dvodjelnu dvoranu. A u predvorju, na šanku, Igor Štimac i Robert Prosinečki čekali su početak bile noći, koju je organizirala ljubljanska Torcida. Šanku je prišao Aljoša Asanović, Robi je ustao. Srdačan pozdrav i - trojica iz vatrene generacije bili su na okupu. Na biloj noći u Ljubljani, dva hajdukovca i dinamovac, dvije večeri uoči maksimirskog derbija.

- Zašto ne, ja sam im ovdje domaćin, ipak igram u Ljubljani (u Olimpiji). Nema veze što su hajdukovci, moji su prijatelji, došao sam ih pozdraviti jer dugo se nismo vidjeli - ispričao je Prosinečki, potpisujući u prolazu brojne autograme. On je u Ljubljani doista popularan.

- Mogu reći, uopće mi ne nedostaju ti derbiji. Jesu oni posebna priča, ali više ne igram u Hrvatskoj, niti ću igrati. To, jednostavno, više nije moje vrijeme.

Žuti je u Mercatoru bio gost, zapravo pokrovitelj u ime svog sportskog tjednika Rekorda, Aljoša Asanović imao je pune ruke posla. Naime, Vjesnikov novinar Andrija Kačić-Karlin te je večeri predstavio knjigu o Aljoši "Vatreni lakat", pa je Aljoša potrošio nekoliko olovaka ne bi li ispunio sve želje za posvetama. A uz to se potpisivao i na šalove, zastave, dresove, kape... Ne znamo je li nam se pričinilo, potpisao se i Robert Prosinečki na Hajdukov šal.

- Ma, nema to veze, ja sam dinamovac, najžešći mogući. I uvjeren sam, pobjeđujemo u nedjelju, postajemo prvaci. Iako, derbi nosi svoje, nikad se ne zna.

Povukao se tada Robi iz glavne dvorane u pratnji Igora Štimca. I gdje god ste ih poslije sretali, bili su nerazdvojni. Šaputanje i povjerljivi razgovori, govorka se da su pričali o budućoj poslovnoj suradnji. Na kojem području, tek će se vidjeti.

- Nema me u zadnje vrijeme u medijima, nije to moj stil. Ali, dobro... - pristao je na razgovor Asanović.

- Ne, ne tresem se prije derbija, nikad nisam. Pa najljepše je igraRRti s Dinamom, to su uvijek prave utakmice. Hm, sad ste me našli! Zar doista nikad nisam kao igrač pobijedio u prvenstvenom srazu u Maksmiru? - pokušao se sjetiti Asanović i okrenuo se nedjelji:

- Hajduk je najbolja momčad u ligi! Ali nogomet je takav i, kad si najbolji, možeš zaostajati sedam bodova. Međutim, najvažnije je da Hajduk u nedjelju upravo dokaže da je najbolji, što ne znači da mora pobijediti jer snaga nikad ništa ne jamči. Ja uopće ne dvojim, utakmica protiv Dinama važnija nam je od polufinala Kupa s Varteksom u srijedu.To su, zapravo, dva para različitih cipela, ovaj susret u Maksimiru uvijek je blještaviji od Kupa. Ako treba birati, uvijek ću izabrati te blještavije cipele - slikovit je Asanović.

Zatim je svojih pet minuta doživio i Igor Štimac. Raspoloženi navijači počeli su mu skandirati, praćeni stihovima Alena Nižetića, tražili su od Štice pjesmu. Nevoljko je pristao, otpjevao nekoliko strofa Mare i Kate i sve se opet vratilo na svoje. Dvorana se lomila od "Dalmacije", "Bilih vrhova planina" i "šutljivog plavog dječaka", dojmilo se to i Prosinečkoga.

- Bilo bi lijepo kad bi Dinamo priredio takve plave večeri. Ali to mora oragnizirati sam klub, čelni ljudi u Maksimiru trebali bi o tome razmišljati. Mi igrači uvijek bismo se odazvali.

TOMO Ničota

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije